Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: 25 de ani de Preoție

În biserica "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești, pr. Fernando Manni din Congregația "Fiii Iubirii Milostive" a celebrat la 9 mai 2010 o sfântă Liturghie solemnă de mulțumire pentru cei 25 de ani de Preoție, în prezența PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături de pr. Aurelio Perez, superiorul general al congregației, pr. Ștefan Vacaru, parohul comunității din Barticești, alți preoți și numeroși credincioși.

La Barticești de cinci ani este prezentă o comunitate a Fiilor Iubirii Milostive.

Pr. Fernando Manni s-a născut la 5 februarie 1960 la Massa Martana (PG), Italia. La 9 septembrie 1979 a făcut profesiunea perpetuă în Congregația "Fiii Iubirii Milostive" fondată de venerabila Maica Speranța a lui Isus. A fost sfințit preot la 13 aprilie 1985, la Sanctuarul Iubirii Milostive din Collevalenza.

La 13 aprilie 2010, la Collevalenza, pr. Fernando a celebrat sfânta Liturghie de mulțumire pentru cei 25 de ani de Preoție în prezența PS Cancian Domenico, episcop de Città di Castello, a pr. Aurelio Perez, superiorul general, a numeroși confrați preoți, a surorilor Iubirii Milostive, a familiei și a prietenilor.

Din Carisma și misiunea Congregației "Fiii Iubirii Milostive:

"Conținutul principal al darului pe care Duhul Sfânt l-a transmis Maicii Speranța a lui Isus este următorul: «Dumnezeu este un tată plin de bunătate care caută să-i ajute și să-i facă fericiți pe proprii fii... Este un Tată care iartă, un tată care nu ține cont, dar iartă și uită. Este un tată și nu un judecător aspru... Este un tată care-și așteaptă fiul risipitor ca să-l îmbrățișeze».

Conștienți că Isus Cristos, Marele Preot Milostiv, s-a oferit pe sine însuși pentru noi, împărțind cu noi limitele noastre, Fiii Iubirii Milostive văd în preoți primii destinatari și în același timp mijlocitori ai Milostivirii și bunătății lui Dumnezeu pentru lume. Pentru aceasta ei au o prioritate în misiunea lor: «comuniunea cu clerul diecezan».

Pentru realizarea acestei comuniuni se au în vedere vizite de susținere a preoților, colaborare în apostolat, întâlniri pentru reculegere spirituală și alte inițiative care au în vedere «fraternitatea sacerdotală»".

Acum, spre finalul Anului Sfintei Preoții, îl rugăm pe Cristos, Marele Preot, să binecuvânteze activitatea tuturor preoților din dieceza noastră și din lumea întreagă pentru ca, prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, Regina Apostolilor, să conducă poporul lui Dumnezeu, în călătoria sa pe acest pământ, la Iubirea veșnic Milostivă a Sfintei Treimi.

Pr. Mihai-Daniel Bitiușcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 mai: Barticești: 25 de ani de Preoție


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat