Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Cenacol de rugăciune pentru a invoca reconcilierea

Surorile lui Isus Răscumpărătorul din Onești și Slănic-Moldova prezintă schema de adorație euharistică intitulată "Cu Isus în Cana Galileii", dedicată lunii mai 2010.

Congregația "Surorile lui Isus Răscumpărătorul" organizează, și anul acesta, schema de adorație euharistică: Cenacole de rugăciune pentru a invoca reconcilierea. Se ține în fiecare lună, pe data de 22 sau 26, în România și în alte țări, în comunitățile și în parohiile în care activează surorile și, deja de doi ani este promovată și pe internet (www.ercis.ro, pe www.pastoratie.ro).

Prin această acțiune surorile doresc să contribuie la răspândirea cultului euharistic, prima datorie a congregației, în spirit de reconciliere și ispășire, atât de necesare astăzi, într-o lume în care se evidențiază violență, egoism, marginalizare, violarea drepturilor omului, dezorganizare pe toate fronturile, ateism, secte...

În același spirit de ispășire și fidelitate față de carisma pe care a transmis-o fondatoarea, Victorine Le Dieu, surorile mai organizează și întâlnirea cu tema: "În dialog cu Dumnezeu", care se ține în fiecare miercuri în Casa "Buna-Vestire" din Onești, unde sunt așteptate toate persoanele, în mod special tinerii, dornici să-și reunească inimile într-o singură voce de rugăciune, pentru a-l cunoaște mai mult pe Dumnezeu și a-l adora pe el singurul răscumpărător.

Surorile mulțumesc tuturor acelora care, de aproape sau de departe, în taina inimii sau în comunitățile parohiale, se reunesc și împărtășesc rugăciunea de reconciliere prin această schemă propusă. Fie ca Bunul Dumnezeu să le răsplătească eforturile și năzuințele spre mai bine.

Textul schemei de adorație "Cu Isus în Cana Galileii", nr. 5 / mai 2010, în format pdf, poate fi descărcat dând clic aici.

Sr. Florentina și comunitățile SIR


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat