Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Ziua Bolnavului

Parohia romano-catolică din Gioseni, sprijinită de Consiliul local din Gioseni, de membri ai AC a adulților și tinerilor, de surorile din cadrul Congregației "Sfântul Carol Boromeu" și de alte persoane de bunăvoință din comunitate, a organizat Ziua Bolnavului la nivel parohial, sâmbătă, 15 mai 2010, pentru a marca Cea de-a XVIII-a Zi Mondială a Bolnavului, la care au participat peste 40 de persoane cu probleme medicale din parohie.

În cadrul manifestărilor legate de Ziua Bolnavului, în comunitatea din Gioseni a avut loc, sâmbătă, 15 mai 2010, la ora 18.00, o Liturghie specială pentru bolnavii comunității, celebrată de părintele vicar Lucian Adam, la care au luat parte peste 40 de persoane cu diferite probleme de sănătate.

În prealabil, pe parcursul întregii săptămânii, tinerii din cadrul AC au trecut pe la fiecare bolnav pentru a-i anunța despre sărbătoarea care va avea loc și pentru a se cunoaște numărul celor care doresc să participe și care au nevoie să fie transportați la acest moment dedicat celor suferinzi.

În cadrul Liturghiei, la predică, bolnavilor și tuturor celorlalți participanți, li s-a vorbit despre caracterul nobil al suferinței și despre răsplata veșnică pentru cei suferinzi, au fost încurajați să-și poarte cu demnitate crucea care le-a fost dată și li s-a reamintit importanța rugăciunii.

După celebrarea Liturghiei, bolnavii au fost transportați la căminul cultural al tineretului din sat, unde li s-a oferit o gustare și au primit mai multe iconițe și pliante. Acest moment a constituit și un moment de împărtășire a problemelor și suferințelor proprii.

Toată această acțiune a avut o însemnătate deosebită în rândul bolnavilor comunității, dintre care unii nu mai participase la o Liturghie de anul trecut de la Ziua Bolnavului, dar și a organizatorilor, care au reușit să producă o bucurie atât de mare celor care se află în suferință.

Pr. Lucian Adam


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat