Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Adorându-l pe Isus împreună cu Maria

Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași, împreună cu alți credincioși, l-au contemplat pe Isus euharisticul, cu ochii Mariei, prin cântări și rugăciuni de laudă, de mulțumire și de cerere, înălțate către Domnul, vineri, 14 mai 2010, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași.

În această lună a florilor, lună cu totul deosebită, pe care Biserica Catolică o dedică cinstirii Mamei noastre cerești, un grup de credincioși a dorit să răspundă cu iubire strigătului lui Isus de pe cruce: "Mi-e sete" (In 19,28), oferindu-i o oră din timpul lor.

Cum Fiul nu poate fi separat de Mama sa, prima adoratoare a cuvântului întrupat, ce ne însoțește și în fața altarului în cântările de laudă aduse Tatălui Ceresc, studenții au dorit să aibă alături o statuie a Maicii Domnului de la Fatima. Prezența Mariei, indispensabilă pentru o întâlnire autentică cu Isus, ne-a reamintit atitudinea ei contemplativă: "Iar Maria păstra toate aceste cuvinte și se gândea la ele în inima ei" (Lc 2,19).

Cu privirea îndreptată spre Isus euharisticul, expus spre adorare, cinstitorii Mariei, preluând salutul îngerului Gabriel: "Bucură-te, cea plină de har, Domnul este cu tine!", au parcurs cu credință și evlavie rugăciunea predilectă a preacuratei. Prin rugăciunea Rozariului, tinerii, însuflețiți de o reînnoită fervoare, au încercat să prindă într-un lanț de iubire toate persoanele suferinde.

În acest sens, la picioarele altarului a fost așezat globul pământesc, ca simbol al suferințelor Bisericii și ale omenirii de azi, provocate de cutremure, de diverse forme de sărăcie și de crize de tot felul.

Copii, tineri, adulți și bătrâni, ajunși pe calvarul durerii, sunt răstigniți pe diferite cruci și puși în situația de a experimenta părăsirea lui Isus.

Dacă pe Calvar Isus este părăsit de mulți dintre ai săi, totuși, la picioarele crucii veghează și adoră cu inima străpunsă de sabia durerii, preaiubita sa Mamă și ucenicul iubit; de aceea, cu încredere deplină în puterea iubirii Mamei noastre cerești, studenții au invocat ajutor și confort sufletesc în purtarea crucii fiecăruia, convinși fiind că: "Îndurarea lui se extinde din neam în neam peste cei ce se tem de el" (Lc 1,50).

După ce au experimentat bucuria comuniunii cu Dumnezeu, fiii Mariei au încheiat momentele de adorație.

Maica Domnului să ne obțină și nouă harul de a crește tot mai mult în iubire față de Domnul și în încredere în puterea ei de mijlocire exprimată atât de frumos de către Luceafărul poeziei românești:

"Crăiasă alegându-te
Îngenunchem rugându-te,
Înalță-te, ne mântuie
Din valul ce ne bântuie;
Fii scut de întărire
Și zid de mântuire,
Privirea-ți adorată
Asupra-ne coboară,
O, Maică prea curată
Și pururi Fecioară, Marie!
"

Sr. Iosefina Rediu, CIN


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat