Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Curs de formare ACC

În Oratoriul "Maria Bambina" din Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău, a avut loc sâmbătă, 8 mai 2010, cursul zonal de formare pentru animatorii și educatorii ACC din zona Bacău, organizat de către Acțiunea Catolică "Sf. Iosif" - sectorul copii, cu tema "A anima cu bucurie".

Programul a început la ora 9.00 cu primirea animatorilor, rugăciunea de început și jocul de cunoaștere. A urmat apoi o scurtă prezentare a animatorului ACC, realizată de către Alexandra Cojan și Bernadeta Farțade Gabor, prin care s-a subliniat că Isus Cristos este în centrul misiunii noastre, este însoțitorul de drum, cel care călăuzește experiența întregului grup. Pe urmele lui trebuie să mergem.

S-a continuat cu un program de bansuri, jocuri si cântece. Scopul a fost atât pentru a-i apropia pe participanți, cât și pentru a le oferi idei noi în lucrul cu grupul lor de copii din parohie.

La ora 11.00, am participat la sfânta Liturghie celebrată de pr. Cornel Gabor, SDB - asistent spiritual ACC - împreună cu pr. Mihai Savin, vicar de Oituz, după care am luat prânzul, fiecare din pachetul propriu.

Partea a doua a programului a început cu prezentarea unui moment formativ despre treptele eficiente în comunicare. Am analizat astfel rolul emițătorului și al receptorului, comportamentul asertiv, pasiv, și agresiv, cu ajutorul doamnei psiholog Adriana Vișoiu, din Onești. De asemenea, efectele lor le-am descoperit prin lucrul în grupuri, în cadrul aceluiași moment. Spre finalul programului, pr. Florin-Petru Sescu - asistent spiritual ACC - a subliniat animatorilor faptul că tot ceea ce fac, o fac pentru Dumnezeu, misiunea primită este de la Dumnezeu și prin acțiunea lor contribuie la scrierea istoriei copiilor.

Au urmat concluziile zilei, iar după rugăciunea de final am plecat spre casă, bucuroși că am descoperit lucruri noi. La acest curs au participat 50 de animatori, din 14 parohii.

Iuliana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 mai: Bacău: Curs de formare ACC


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat