Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Saint-Maurice (Elveția): Profesiune perpetuă

Sora Gabriela Enășoae (născută la Gherăești) va depune voturile pe viață în cadrul Congregației "Surorile Sfântului Augustin", în cadrul Liturghiei de la ora 10.00 din ziua de duminică, 20 iunie 2010, în bazilica "Sfântul Maurițiu" din localitatea Saint-Maurice (Elveția).

Congregația "Surorile Sfântului Augustin" poate fi contactată la adresa: Passage St-Augustin, CP 51, 1890-Saint-Maurice, Elveția; www.st-augustin.ch.

* * *

Sora Gabriela Enășoae s-a născut la 1 februarie 1969 la Gherăești (NT). "Am avut chemarea la viață consacrată la Cacica în noaptea de 14 spre 15 august 1986, iar de a fi soră în Congregația «Surorile Sfântului Augustin» la 11 august 2000, la Lomé-Togo. Sfântă Fecioară Maria și sfânta Clara m-au însoțit mereu pe calea vocației" a mărturisit recent sora Gabriela.

Primele voturi le-a depus la Saint-Maurice în Elveția în 2004, urmând în iunie cele pe viață.

Vorbind despre vocația sa, sr. Gabriela a precizat: "Apostolatul prin mass-media mi-a vorbit de mică (aveam 10 ani când îmi imaginăm, deja în timpul comunismului, să vorbesc despre Cuvântul Domnului). Liturghia m-a atras de mică, mereu am avut o bucurie să particip la sfânta Liturghie. Cărțile m-au fascinat... m-am lăsat condusă de chemarea harului și iată-mă în prezent slujitoare prin mijloacele de comunicare în masă. Lucrez în librăria congregației la Saint-Maurice și întâlnesc multă lume care îl caută pe Dumnezeu. Pe zi ce trece încerc să mă las modelată de Duhul Sfânt pentru a-l putea întâlni pe celălalt în profunzime, pentru a aduce rod aici unde vocația m-a condus. Vă mulțumesc pentru rugăciunile și comuniunea voastră în Cristos".

* * *

Congregația "Surorile Sfântului Augustin" a fost fondată oficial la Saint-Maurice în Elveția în anul 1906, când trei surori au depus primele voturi. Carismă congregației constă în evanghelizarea prin mijloacele de comunicare în masă. Spiritualitatea ei constă în contemplarea iubirii lui Dumnezeu prin Preasfânta Inimă a lui Isus și răspândirea ei prin mass-media, pe urmele sfântului Augustin. În anul 1960 surorile au fost chemate să fondeze o misiune în Africa (Togo), iar anul acesta au sărbătorit jubileul de aur misionar.

În Elveția, activitatea surorilor constă în publicarea de reviste parohiale în limbă franceză și germană, publicarea de cărți prin Editura "Sfântul Augustin". În același timp, congregația dispune de două librării: una la Saint-Maurice și alta la Fribourg. Rugăciunea și ofrandă lor însoțesc activitatea de mass-media.

În ceea ce privește misiunea congregației în Africa (în Togo, Burkina Faso și Ghana), ea constă de asemenea în apostolatul prin mass-media (librării, centru audio-vizual, editură etc.). Surorile africane au meditat la semnele timpului în țările lor respective și și-au dat seamă că sunt multe tinere fără formare nici umană, nici spirituală. Atunci au pus pe picioare o școală pentru formarea tinerelor. Ele sunt atente la semnele timpului pentru slujirea omului în relația lui cu Dumnezeu.

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat