Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Reuniune de proiect Comenius și Zilele Liceului Teologic "Fericitul Ieremia"

În perioada 3-9 mai 2010, Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" Onești a fost gazda reuniunii de proiect în cadrul Parteneriatului multilateral Comenius The far-away so close, sponsorizat de Comunitatea Europeană.

În fiecare an, la 8 mai, elevii Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești își sărbătoresc patronul școlii, fericitul Ieremia, în cadrul Zilelor Liceului.

Anul acesta sărbătoarea este cu atât mai mare cu cât elevii din Onești au primit, în perioada 3-9 mai 2010, vizita partenerilor din Italia și Polonia, în cadrul Parteneriatului multilateral Comenius The far-away so close, sponsorizat de Comunitatea Europeană.

Această vizită este un răspuns la precedentele vizite făcute de liceenii oneșteni în Polonia și Italia. Prima reuniune de proiect a avut loc în noiembrie anul trecut în Polonia, la Școala gimnazială "Papa Ioan Paul al II-lea" din Lekawica, iar între 14-21 martie 2010 a avut loc cea de-a doua reuniune de proiect în Italia la Istituto Istruzione Superiore "S. Pertini" din Alatri.

Programul de lucru a fost complex. Limba de comunicare a proiectului este limba engleză, activitățile organizate au avut drept obiectiv perfecționarea competențelor lingvistice în limba engleză, socializarea elevilor și încurajarea lor de a coopera în vederea îndeplinirii sarcinilor de lucru.

În programul proiectului au fost incluse următoarele activități:

  • prezentarea școlii;

  • prezentarea sistemului educațional din România;

  • Quizz - joc de socializare și cunoaștere "Let's know each other";

  • excursie: Brașov, Bran, Sinaia;

  • excursie Nordul Moldovei.

Zilele liceului, 7-8 mai 2010, s-au îmbinat cu activitățile desfășurate în cadrul proiectului.

Vineri, 7 mai 2010 a fost o dezbatere cu tema: "Migrația (avantaje și dezavantaje)", urmată de jocuri sportive de socializare.

La orele 14.30, în sala de festivități a avut loc un nou concert al artistei Sofia Vicoveanca, care a arătat oaspeților valorile tradiției populare românești, prin joc și cânt.

În sanctuarul diecezan "Fericitul Ieremia" din Onești, Zilele Liceului s-au încheiat cu sfânta Liturghie a hramului, sâmbătă, 8 mai 2010, la care au participat elevii și profesorii școlii. Acest frumos moment a fost animat de corul liceului și a fost onorat de prezența PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Zilele petrecute împreună cu partenerii noștri din Italia și Polonia au fost deosebite și ne-au oferit oportunitatea de a descoperi câte lucruri ne apropie și ne unesc. Deși pe coordonate geografice diferite, am constatat că avem aceeași coordonată spirituală. Deși suntem diverși, avem idealuri comune, care pot deveni realitate într-o Europă, în care fiecare națiune își are locul și rostul.

Prof. dr. Violeta Apostu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat