Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Campus vocațional, seria a II-a

La Seminarul "Sf. Iosif" din Bacău s-a desfășurat, în perioada 7-9 mai 2010, seria a doua a campusului vocațional cu tema "Învățătorule bun, ce trebuie să fac?" (Mc 10,17), organizat de Oficiul pentru Vocații, pentru băieții din clasele a VII-a și a VIII-a, care doresc să-l cunoască și să-l urmeze pe Isus.

Prima serie a fost 23-25 aprilie, cu participanți din Decanatul de Bacău, a treia serie va fi 14-16 mai cu participanți din decanatele: Iași, Bucovina, Valea Siretului, Piatra, iar ultima serie va fi 28-30 mai cu participanți din decanatele: Trotuș, Moinești, Traian, Vrancea.

Pentru înscrieri și detalii: Pr. Andrei Cociangă (tel. 0745/648751 sau 0234584827, e-mail: andreicocianga@yahoo.com)

*

Impresii din seria a II-a

"Aceste campusuri sunt foarte educative, deoarece învățăm multe lucruri frumoase și pe de altă parte ne descoperim vocația. Mi-a plăcut în acest campus pentru că am avut mult timp în care să ne reculegem și să ne rugăm pentru momentele în care nu am făcut-o. De asemenea, mi-a plăcut pentru că am avut ocazia să ne facem prieteni noi. În acest campus am avut parte de înțelegere atât din partea seminariștilor, cât și din partea preoților. Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest campus". (Anton)

"Mi-a plăcut la acest seminar atmosfera de aici, limbajul și comportamentul seminariștilor, programul și mai ales momentele distractive și de relaxare. Seminariștii de aici sunt de treabă și te poți înțelege foarte bine cu ei". (Leonard)

"La acest seminar mi-a plăcut programul bine gândit, relaxarea la fotbal, filmul și preoții care au fost foarte glumeți, atmosfera și înțelegerea acordată de preoți". (Cosmin)

"În acest campus la seminar a fost foarte frumos pentru că cei de aici îi ajută pe alții să-și descopere vocația și să o urmeze. Mi-a plăcut de animatorii noștri cu care ne-am înțeles foarte bine; de asemenea, mi-a plăcut și programul și activitățile organizate. Discuțiile au fost interesante. În fiecare zi am fost să ne rugăm în capelă, să vorbim cu Dumnezeu. A fost foarte frumos și de aceea o să mă gândesc unde să aleg în continuare". (Eusebiu-Ion)

"Mie mi-a plăcut în acest campus că seminariștii sunt de treabă, mi-a plăcut programul, am reînvățat poruncile cu ajutorul părintelui și mi-am dat seama că trebuie să știu poruncile ca să fiu mai aproape de Dumnezeu. Mi-a mai plăcut în capelă unde m-am simțit mai aproape de Dumnezeu". (Robert-Bogdan)

"Mi-a plăcut la acest seminar programul în general și programul de studiu. Înainte am cunoscut niște băieți care acum sunt seminariști și sunt total schimbați". (Lucian-Mihai)

"Mi-a plăcut la acest seminar. Am jucat fotbal și chiar dacă am pierdut... contează că am jucat. Mâncarea este foarte bună, surorile știu să pregătească orice fel de mâncare. Capela mi-a plăcut cel mai mult. Eu îl văd mereu pe Cristos cu mâinile întinse care stă în centrul atenției. Sper să mai vin aici". (Teodor)

"Seminarul acesta este un loc foarte curat și aranjat. Educația primită aici îți folosește foarte mult în viață. Programul care trebuie respectat aici ajută la formarea unuia fiecăruia dintre noi. În timpul liber poți studia sau te poți juca pe terenul de care nu te mai poți dezlipi... Filmul Marcelino pane e vino m-a impresionat prin faptul că acel copil avea o dorință în inima lui pe care a reușit să o ducă la îndeplinire: aceea de a o cunoaște pe mama lui. A fost o experiență pe care am să o țin minte". (Cristian-Sergiu)

"La acest seminar mi-a plăcut foarte mult modul în care este organizat programul pentru fiecare zi. Mâncarea a fost foarte bună, capela este frumoasă, iar seminariștii sunt deosebiți față de alții din alte orașe. Cel mai mult mi-a plăcut fotbalul". (Eduard)

"Mi-a plăcut amabilitatea de care au dat dovadă cei care învață aici. De asemenea, mi-a plăcut seriozitatea cu care cei de aici tratează fiecare moment al zilei. Mi-au plăcut preoții, deoarece, când e vorba să fim serioși, suntem serioși, când e vorba de glumit, glumim". (Paul)

Impresii consemnate de pr. Costel Țăranu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-9 mai 2010: Bacău: Campus vocațional, seria a II-a

* * *

* * *

Bacău: Invitație la campus vocațional


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat