Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Schio (Italia): PS Petru Gherghel în vizită la comunitatea catolică română

Cu ocazia pelerinajului organizat de Episcopia Romano-Catolică de Iași, PS Petru Gherghel, împreună cu grupul de pelerini, între care se regăsesc preoți, surori și laici din Dieceza de Iași, în cea dea de-a treia zi a pelerinajului, miercuri, 5 mai 2010, după o scurtă oprire în orașul Thiene, Provincia de Vicenza (Italia), la hotelul la care au fost cazați, și-au îndreptat pașii de pelerini spre orașul Schio, pentru a se întâlni cu credincioșii comunității române din această localitate.

Ajunși aici, au fost întâmpinați de pr. Iosif Lucaci, responsabilul comunității române, și au fost însoțiți la Institutul Surorilor Canossiane, unde au aflat câteva detalii impresionante despre sfânta de origine africană, Giuseppina Bakita. În ciuda ploii torențiale, care a fost pe parcursul întregii zile, credincioșii pelerini s-au îndreptat spre biserica "San Giacomo", pentru un scurt moment de rugăciune, după care au fost primiți, în domul "San Pietro Apostolo", de către parohul care a oferit găzduire comunității române din Schio, Mons. Bruno Stenco. După o scurtă prezentare a istoriei impunătorului dom, pelerinii s-au îndreptat spre biserica "Sant' Antonio Abate" pentru celebrarea sfintei Liturghii.

Pentru sfânta Liturghie s-au reunit atât membrii comunității române, cât și pelerinii împreună cu alte persoane italiene. În cadrul predicii, PS Petru Gherghel și-a manifestat bucuria de a cunoaște câte ceva din drumul sfintei Bakita de la sclavie la sfințenie, cu toate greutățile lui, o călătorie care, într-o anumită privință, poate fi comparată cu drumul pe care ar trebui să-l urmeze toți cei veniți din România pentru o viață mai bună în străinătate. De asemenea, Preasfințitul a subliniat importanța participării la sfânta Liturghie a credincioșilor din această comunitate și de a rămâne mereu uniți în jurul păstorului lor. La sfârșitul sfintei Liturghii, Preasfințitul a dorit să exprime mulțumirile sale corului, care a înfrumusețat acest moment de unire în rugăciune, apoi a adresat un salut tuturor celor care nu au putut participa la sfânta Liturghie pentru motive de muncă, dar care au fost și ei prezenți prin dorință.

Seara s-a încheiat cu o scurtă agapă frățească oferită de credincioșii comunității, în cadrul căreia cei prezenți au putut schimba păreri și impresii.

În dimineața zilei următoare, joi, 6 mai 2010, pelerinii au fost însoțiți de pr. Iosif Lucaci în orașul Vicenza, unde au vizitat câteva biserici din această localitate, după care și-au continuat pelerinajul spre Aosta.

A consemnat pr. Iosif Lucaci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 mai: Papa Benedict al XVI-lea în vizită la Torino


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat