Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni (BC) Campus formativ pentru adulții din Acțiunea Catolică

La Mănăstirea Surorilor Milostive ale Sfântului Carol Borromeu din Gioseni a avut loc, în perioada 28-30 mai 2010, un campus formativ pentru membrii Acțiunii Catolice, sectorul adulți. Tema întâlnirii a fost "Vocația laicilor angajați în apostolatul Bisericii" și motoul "Chemarea la apostolat și trăirea carității prin iubire, iertare și reconciliere".

La acest moment de formare, spiritualitate și bucurie au participat 40 de adulți, din 17 parohii, alături de pr. Iosif Dămătăr și pr. Robert Canceal, asistenți spirituali ACA zona Bacău, pr. Felix Roca, asistent spiritual general, Adriana Ianuș, președinte diecezan AC, și echipa de organizare din consiliul diecezan AC: Ana Broșteanu, Monica Erdeș, Paul Păduraru și Gheorghe Cochior.

Întâlnirea a debutat cu o sfântă Liturghie celebrată de pr. Iosif Dămătăr în capela mănăstirii. A urmat un moment de cunoaștere care ne-a ajutat la crearea unei atmosfere plăcute pe parcursul campusului. Buna dispoziție și entuziasmul, adulților au dus la reușita acestui moment. După această comuniune am încheiat seara cu o oră de adorație euharistică.

Ziua de sâmbătă a debutat cu rugăciunea Laudelor, prin care l-am salutat pe Dumnezeu și l-am rugat să ne călăuzească pe parcursul zilei. Apoi a urmat o meditație susținută de pr. Iosif Dămătăr, care a prezentat importanța vocației laicului angajat în apostolatul Bisericii, prin iubire, iertare și reconciliere, cu acea disponibilitate pe care și Cristos o are mereu pentru noi. În cadrul discuțiilor în grupuri ne-am împărtășit experiențele din viața spirituală.

În centrul zilei a stat sfânta Liturghie care ne-a adunat în jurul altarului pentru a ne hrăni sufletește cu trupul și sângele lui Cristos

După-amiază a urmat a doua meditație, susținută de pr. Robert Canceal, care ne-a reamintit că suntem creația lui Dumnezeu, ne-a orientat cu predilecție, spre o trăire în profunzime a valorilor creștine, astfel încât, fiecare dintre noi este chemat la misiune: "Vai, mie! Dacă nu vestesc Evanghelia!"

La sfârșitul zilei ne-am rugat în cinstea sfintei Fecioare Maria, implorând-o să ne călăuzească pe drumul spre sfințenie. Acest moment de rugăciune a continuat cu Calea Sfintei Cruci în curtea mănăstirii.

Seara am participat la un moment cultural, de folclor românesc.

În ultima zi a campusului, pr. Felix Roca ne-a vorbit despre drumul spre sfințenie, care trebuie parcurs fără cale de întoarcere, împreună cu sfânta Biserică, în fața lui Dumnezeu și a aproapelui nostru, prin iubire: fraternitate, iertare, reconciliere, caritate în apostolatul binecuvântat și necesar al laicilor.

Plini de voie bună și încărcați spiritual, încredințând toate hotărârile, speranțele și clipele bunului Dumnezeu, întâlnirea de la Gioseni s-a încheiat cu sfânta Liturghie din comunitate, care a încununat cu succes munca acestor zile.

Cristina Koch Zmeu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28-30 mai: Gioseni (BC) Campus formativ pentru adulții din Acțiunea Catolică


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat