Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Campus vocațional, seria a IV-a

La Seminarul "Sfântul Iosif" din Bacău s-a desfășurat, în perioada 28-30 mai 2010, seria a patra a campusului vocațional cu tema "Învățătorule bun, ce trebuie să fac?" (Mc 10,17), organizat de Oficiul pentru Vocații, pentru băieții din clasele a VII-a și a VIII-a, care doresc să-l cunoască și să-l urmeze pe Isus. Au participat 45 de tineri din decanatele: Trotuș, Moinești, Traian și Vrancea precum și din alte decanate care nu au avut posibilitatea de a participa în celelalte serii. În total au vizitat și au experimentat viața de seminar 144 tineri.

Sperăm că Învățătorul cel bun le-a spus ce trebuie să facă pentru a-l urma așa că nouă nu ne rămâne decât să-i așteptăm pe cei dornici la înscrierile pentru admiterea la seminar care vor avea loc în zilele de 11, 12 și 14 iunie și la examen la 15 iunie.

Mulțumim tuturor părinților parohi și colaboratori care se ocupă de ministranți și-i țin aproape de ei și de biserică.

Impresii de la campus

"Mi-a plăcut foarte mult la seminar mâncarea, capela care este foarte frumoasă și ne-am rugat mult. Mi-a plăcut fotbal-ul, terenul, am câștigat campionatul. De asemenea mi-a plăcut și de animatori. Am văzut un film cu Marcelino și am văzut că, dacă ești un băiat bun, Dumnezeu îți îndeplinește orice dorință. Mi-a plăcut foarte mult și voi veni și la anul. Vă mulțumesc mult!" (Adrian)

"Am trăit o experiență frumoasă. Mi-a plăcut mult la seminar, deoarece seminariștii sunt foarte bine organizați, încăperile sunt foarte curate, iar surorile muncesc din greu pentru a-i hrăni pe seminariști. Mi-a plăcut și capela, dar și terenul de fotbal. Programul îi organizează foarte mult pe seminariști". (Sergiu-Mădălin)

"M-am simțit foarte bine aici deoarece sunt condiții bune, teren de fotbal, băi curate, camere la fel. Am intenția de a merge la seminar". (Marian)

"Seminarul este un loc civilizat și îngrijit în care toți se respectă între ei. Totul a fost super" (Robert)

"Mie la seminar mi-a plăcut foarte mult, deoarece am fost la acest campus mai aproape de Isus. Liturghiile au fost foarte frumoase și preoții înțelegători, iar seminariștii sunt foarte de treabă. Îmi pare rău că trebuie să plec, dar nu voi uita niciodată acest campus și golurile pe care le-am dat la fotbal" (Claudiu)

"În acest campus mi-a plăcut în mod deosebit prezentarea părintelui Isidor despre misiunile din Kenya, mi-a plăcut mâncarea, întâlnirile cu părintele Andrei și părintele director" (Ionuț)

"A fost foarte frumos, mi-a plăcut totul în mod deosebit capela. Chiar dacă programul a fost mai greu, totul a fost frumos; se merită plus că într-o zi poți face ceea ce nu faci într-o săptămână. M-am simțit foarte bine" (Ionuț)

Pr. Costel Țăranu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat