Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pordenone (Italia): Sărbătoarea popoarelor

Duminică, 23 mai 2010, Solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt, Dieceza de Concordia-Pordenone a celebrat a doua ediție a "Sărbătorii popoarelor". Au participat comunitatea ghaneză, română, poloneză, ucraineană și albaneză.

Sărbătoarea popoarelor a început la ora 12.15 cu sfânta Liturghie prezidată de episcopul de Concordia-Pordenone, Excelența sa Ovidio Poletto. Alături de el au concelebrat pr. Gianfranco Corazza, directorul Centrului "Migrantes", diverși preoți italieni și capelanii diferitelor comunități etnice.

În cuvântul de învățătură episcopul a spus că fiecare creștin, indiferent de culoarea pielii, de cultură, de naționalitate a primit, așa cum spune sfântul Paul în Scrisoarea către Romani, Duhul învierii prin care strigăm "Abba, Tată!" și însuși Duhul Sfânt dă mărturie duhului nostru că suntem fii ai lui Dumnezeu. I-a îndemnat apoi pe toți cei prezenți să participe activ la viața bisericii și să fie martori credincioși ai lui Cristos înviat. De asemenea, le-a spus participanților să nu-și uite originile și să ducă mai departe tradițiile și obiceiurile moștenite din strămoși.

După sfânta Liturghie a urmat prânzul unde nu au lipsit preparate culinare tipice fiecărei naționalități. Românii, așa cum era de așteptat, le-au oferit celorlalți participanți cunoscutele sărmăluțe și alte specialități ale bucătăriei românești care au fost foarte apreciate de toți cei prezenți.

Sărbătoarea a continuat cu un program artistic, urmărit cu mult interes. Comunitatea română a oferit spectatorilor o suită de dansuri populare, după care i-au invitat pe toți cei prezenți la dans. La sfârșitul programului artistic aplauzele nu mai conteneau.

Spre seară, toți s-au întors la casele lor cu inimile pline de bucurie.

Pr. Ciprian Ghiurcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 mai: Pordenone (Italia): Sărbătoarea popoarelor


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat