Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Liceenii se roagă împreună mamei cerești

În biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău s-au întâlnit pentru a-i adresa mamei cerești o rugăciune numeroși tineri catolici, dar și ortodocși, care învață în liceele băcăuane. Evenimentul s-a desfășurat joi, 20 mai 2010, începând cu ora 14.15, și i-a avut drept inițiatori pe profesorii de religie.

Inițiativa organizării unui asemenea eveniment a aparținut profesorilor de religie catolică: Adina Cojocaru, Tereza Herciu, Ana Pavel, Tereza Palcău, Maricica Bejenaru, Lidia Mârza, Loredana Cojan, Cătălin Jenel Ciobanu. Au participat tineri de la liceele "Vasile Alecsandri", "Anghel Saligny", "Ion Ghica", "N.V. Karpen", "Vrânceanu", Grupul Școlar "D. Mangeron", "Letea", "Mihai Eminescu" din Bacău.

La picioarele Mariei, mama noastră cerească, conduși de părintele Petru-Sebastian Tamaș și profesori, liceenii și-au exprimat supunerea și recunoștința prin reflecții, rugăciuni, cântări.

Încrezători, au cerut Mariei, să le conducă pașii pe cărări drepte, să le fie imbold spre țeluri sacre, să le dea curaj și tărie în fața obstacolelor și să le fie scut de apărare împotriva primejdiilor sufletești și trupești.

Tinerii cu inimi iubitoare au invocat-o pe Maria ca Maică a tăcerii sfinte, a reculegerii perpetue, a ascultării și solidarității, Maică a celor ce spun DA voinței lui Dumnezeu, Maică purtătoare a Cuvântului divin.

Conștienți de misiunea lor, ca martori ai lui Cristos în lume, tinerii s-au rugat Mariei, Maica Bisericii, pentru episcopi, preoți, persoane consacrate și laici, ca împărăția lui Dumnezeu să fie prezentă prin Biserică, în lumea de azi, zbuciumată și derutată.

Recunoscători lui Dumnezeu pentru măreția și puterea mijlocirii Mamei cerești, liceenii au cerut iertare pentru momentele când s-au dovedit fii nedemni ai Mariei și au implorat harul de a rămâne mereu sub ocrotirea și ajutorul ei și de a o putea imita în umilință, ascultare și curăție sufletească.

"A fost foarte frumos că ne-am întâlnit noi, liceenii, și ne-am rugat Preasfintei Fecioare Maria. De asemenea, mi-a plăcut că am fost numai tineri. Rugăciunile au fost foarte frumoase, te făceau să te gândești la ceea ce ești și să te regăsești... Apoi ideea de a spune rozariul jumate o parte de biserică, iar jumate cealaltă parte a fost extraordinară, ne-a implicat mai mult..." (Ioana-Daniela)

"Cel mai mult mi-a plăcut că parcă eram într-o armonie perfectă. Toți ne rugam, era rugăciunea care ne unea într-un singur glas adresat mamei cerești. Apoi mi-a plăcut că am fost acompaniați atât de orgă cât și de chitară... Eram așa de pătrunși, încât nimic nu ne-a întrerupt din rugăciune" (Alexandra)

"Totul a fost așa de impresionant și atât de frumos Aveam așa de multe emoții când am cântat la chitară..." (Cornelia)

"Numărul mare al tinerilor care se rugau, care au fost implicați... Unii mai curajoși, alții mai emoționați ne-am adresat mamei cerești cu voce tare, purtând gândul tuturor..." (Francesca)

Redacția Biserica și Viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 mai: Bacău: Liceenii se roagă împreună mamei cerești


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat