Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Lansarea unui nou cd dedicat misiunii din Kenya

În catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, după sfânta Liturghie de duminică, 23 mai 2010, care a început la ora 11.00, pr. Eugen Blaj, misionar în Kenya, și pr. Isidor Iacovici, parohul românilor catolici din Roma, au lansat cd-ul audio "Fiule, iată mama ta!".

Liturghia a fost prezidată de PS Aurel Percă, alături de care au concelebrat cei doi preoți oaspeți, pr. Iosif Dorcu, pr. Cornel Cadar și pr. Iosif Iacob.

"Dedic versul și cântul mamei mele dragi și confraților mei preoți". Acest cd dorește să aducă un cânt de laudă mamei noastre cerești, dar și fiecărei mame în parte.

Prezentarea acestui cd a avut loc în mai multe parohii dintre care Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, Parohia "Sfântul Mihail" din Săbăoani etc.

Cd-ul conține 13 piese:

  1. Fiule, iată mama ta!

  2. Tu, mamă...

  3. Mi-e dor de tine, mamă

  4. Surâsul mamei

  5. Îmi amintesc

  6. O, mamă, te iubim

  7. Mă rog

  8. Cu cerneală de-azur

  9. Colindul gutuii din geam

  10. O, mamă, dulce mamă

  11. Noapte bună mamă

  12. Odă pentru mama

  13. Testamentul unei mame

Piesele sunt interpretate de pr. Isidor Iacovici.

În continuare redăm textul piesei nr. 13:

Testamentul unei mame

Către tine, preaiubitul și alesul meu copil, câteva cuvinte ca moștenire de la muribunda ta mamă. Comoara cea mai scumpă ce ți-o las să fie Isus cel sărac care te-a ales de ucenic și apostol al său. Să fie disprețul său față de lume, iubirea sa față de toți oamenii, zelul său nestrămutat pentru cinstea tatălui său. Umilința și blândețea sa să-ți umple inima ca în ea să nu aibă loc plăcerile lumii și egoismul. Murind, doresc să-mi ridic mâinile spre cer ca prin ajutorul Mariei să te binecuvântez. Îți binecuvântez inima ca să bată și să trăiască numai pentru cinstea lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor. Îți binecuvântez gura ca să se deschidă numai pentru preamărirea lui Dumnezeu, limba ca fiecare cuvânt de pe amvon și din scaunul spovezii să pătrundă ca o sabie cu două tăișuri în inimile păcătoșilor, îți binecuvântez ochii ca să-i ai mereu îndreptați numai spre bunul Dumnezeu și voința sa cea sfântă și spre lucrurile frumoase ca astfel odată să se învrednicească de a privi fața lui cea luminoasă. Îți binecuvântez urechile ca să fie deschise pentru toți nenorociții, pentru cei ce strigă după ajutor și pentru sufletele din Purgator. Îți binecuvântez mâinile ca ele să ridice totdeauna cu sfințenie Mielul divin la sfânta jertfă și să dea Bunul Dumnezeu să nu-l pui niciodată pe o limbă nevrednică. Îți binecuvântez picioarele ca să urmeze fidel pe Bunul Păstor Isus și să conduci pe cale sigură la pășune cerească oițele și mielușeii încredințați. Fii păstor sârguincios al fraților și surorilor tale, mai ales atunci când vreunul din ei ar avea nefericirea să apuce pe o cale greșită.

Cu aceste amintiri, scumpul meu copil, mă despart mângâiată de tine și sper că nu-mi vei disprețui cuvintele mele, că le vei păstra întipărite în inimă spre fericirea ta veșnică și spre mângâierea mea fără de sfârșit, Adu-ți aminte fiule la sfânta jertfă și de mine când voi striga către tine din purgator. Tu poți să mă ajuți cel mai mult. Ajută-mă! Cum o vrea Dumnezeu, când o vrea Dumnezeu. A ta mamă muribundă!

Fondurile adunate din vânzarea acestui cd sunt destinate misiunii catolice românești din Kenya. Prețul cd-ului este de 20 de lei.

Misiunea Catolică Maikona din Kenya, condusă de pr. Eugen Blaj, misionar fidei donum în această țară din anul 1999, are adresa: Catholic Mission, P.O. Box 10, Chalbi, 60500-Marsabit, Kenya, tel. 00254/734615601, maikonamission@yahoo. com, maikonamission@gmail. com.

Mihail Cojan


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat