Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Sfințirea unei noi orgi

Noua orgă care va acompania celebrările liturgice din parohia "Ss. Petru și Paul" din Onești a fost sfințită duminică, 2 mai 2010, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 19.00, în prezența Excelenței sale Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a părintelui decan Iosif Păuleț și a unui însemnat număr de preoți și credincioși.

Momentele festive au început la ora 18.30, cu un concert de orgă susținut de Claudiu Ciuraru. A urmat sfânta Liturghie și sfințirea orgii la ora 19.00, celebrantul principal fiind PS Aurel Percă. La această celebrare au luat parte preoții comunității, doi preoți capucini, doi părinți diaconi și un număr însemnat de credincioși din comunitate.

După salutul de început de către pr. paroh Iosif Păuleț și după o scurtă prezentare a noului instrument muzical, "Ahlborn Preludium V", Preasfințitul Aurel Percă, conform ritualului, a binecuvântat apa și sarea care au fost folosite apoi la sfințirea noii orgi și a poporului. În tot acest timp, Preasfințitul a fost însoțit de sunetul noului instrument și cântările corului "Celestis" dirijat de prof. Laurențiu Caiter.

Preasfințitul a subliniat la predică importanța fixării privirii asupra Ierusalimul ceresc, locul prin excelență al fiecărui creștin, locul în care toate cântările noastre începute în viață își găsesc răsplata și desăvârșirea. Toate cântările de laudă aduse de noi pe pământ sunt reflecția dorinței de a ne întâlni o dată cu Dumnezeu și de a-i aduce slavă într-un cer nou și un pământ nou.

La sfârșitul sfintei Liturghii, pr. Păuleț Iosif a dat citire listei cu donatori, credincioși ai parohiei și nu numai, care au participat la acoperirea unei părți din costurile acestei orgi. Dumnezeu să răsplătească bunăvoința și contribuția tuturor, mai ales a acelora care s-au străduit atât de mult să achiziționeze această orgă și să o obțină la un preț mult mai mic decât cel inițial.

Pr. Florin-Petru Sescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

Album foto: 2 mai: Onești: Sfințirea unei noi orgi


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat