Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Expo Carisma

În Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, s-a desfășurat, la 24 aprilie 2010, primul eveniment intitulat EXPO-CARISMA. Tema a fost: "Tatăl ne cheamă să fim sfinți", obiectivul urmărit fiind prezentarea bogăției carismelor, în contextul Anului Preoției.

Pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată din Dieceza de Iași, a deschis acest moment explicând și încurajând această inițiativă din partea Echipei de Pastorație Vocațională din zona Roman.

Multe familii, congregații de călugări și călugărițe din zonele Roman și Bacău au împărtășit bogăția carismei lor, dăruită de Dumnezeu pentru întreaga Biserică. S-a prezentat sfințenia în Biblie, susținută de pr. Mihai Afrențoaie, OFMConv., Frații Capucini, prezentând drumul de sfințenie al fer. Ieremia, ne-au ajutat să trăim bucuria lui în dăruire și ne-au trezit dorința lui de a deveni sfânt cu inimă de român.

Mărturia vie de trăire a drumului de sfințenie în vocația Preoției a fost împărtășită cu mult entuziasm de pr. Iacob Stolnicu, paroh de Sagna. La o întrebare provocatoare ce i-a fost adresată referitor la prezența posibilă a "crizelor" sau a momentelor de încercare din timpul formării, pr. Iacob a subliniat normalitatea acestora și importanța de a avea un îndrumător spiritual. Desigur, rugăciunea, a mai adăugat, nu trebuie să lipsească niciodată.

Toți cei prezenți: familii, adulți, tineri, seminariști și copii veniți de pretutindeni, ne-am bucurat de împărtășirea plină de viață și de drumul sfințeniei ce Dumnezeu face cu fiecare, așa cum a făcut cu mulți sfinți: soți, fondatori și fondatoare.

Evenimentul a continuat și duminică, 25 aprilie. Seara, la ora 18.00, s-a celebrat sfânta Liturghie de încheiere și mulțumire pentru că Tatăl ne cheamă să fim sfinți!

Echipa de Pastorație Vocațională Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 aprilie: Roman: Expo Carisma


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat