Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnirea persoanelor consacrate

Institutul Teologic Franciscan din Roman a găzduit, la 18 aprilie 2010, întâlnirea persoanelor consacrate din Dieceza de Iași. Această întrunire propusă de către Comisia Diecezană pentru Viața Consacrată a avut drept temă enciclica Caritas in veritate, enciclică promulgată de papa Benedict al XVI-lea la 29 iulie 2009.

Întâlnirea a început în jurul orei 9.00 cu salutul introductiv al organizatorilor și momentul de rugăciune pregătit de sr. Lenuța Băcăoanu. A urmat conferința susținută de PS Damian Cornel, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, care a subliniat principalele aspecte ale enciclicei Caritas in veritate: dezvoltarea umană în timpul nostru, fraternitatea, dezvoltarea economică și societatea civilă, colaborarea familiei umane, dezvoltarea popoarelor și tehnica.

La ora 10.30, în capela institutului s-a celebrat sfânta Liturghie, prezidată de PS Damian Cornel, alături de care au concelebrat pr. provincial Emilian Cătălin, OFMConv., pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată în Dieceza de Iași, pr. Celeste Pianezze, precum și alți preoți din dieceză.

După Liturghie a avut loc o agapă frățească, după care au urmat, în Aula Magna, discuții pe baza celor prezentate în conferința asupra enciclicei Caritas in veritate. Acest document pus în practică dă un suflu nou vieții consacrate, care are datoria de a trezi conștiința societății că un lucru important este de a lucra pentru binele celorlalți, valorificând gratuitatea și devenind garanți ai moralității. S-a evidențiat totodată și necesitatea prezenței și mărturiei persoanelor consacrate în parohii, aportul adus de acestea în viața Bisericii locale, implicarea în câmpul social-caritativ al diecezei.

Întâlnirea s-a încheiat în jurul orei 15.30 printr-o rugăciune de mulțumire adresată Domnului pentru momentele de comuniune și caritate fraternă trăite în această zi.

Fr. Andrei Bejan, OFMConv.

* * *

Textul conferinței susținute de PS Damian Cornel, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, poate fi găsit aici (format pdf).

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 aprilie: Roman: Întâlnirea persoanelor consacrate


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat