Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Stufu: Sfințirea pietrei de temelie

Piatra de temelie a viitoarei biserici din Stufu a fost sfințită, sâmbătă, 17 aprilie 2010, la ora 11.00, în prezența episcopului Petru Gherghel, a pr. Iosif Păuleț, decan de Trotuș, a pr. Marian Gașpal, paroh, și a unui număr mare de preoți și credincioși.

Sfințirea pietrei a fost precedată de un moment de rugăciune și adorație prezidată de PS Petru Gherghel, în actuala biserică parohială. La această celebrare au luat parte un număr mare de preoți din Decanatul de Trotuș și din alte decanate, doi părinți diaconi și un număr însemnat de credincioși din comunitate și din împrejurimi. Adorația s-a dorit a fi un moment de rugăciune și comuniune a Păstorului Suprem Isus Cristos și a episcopului cu preoții din Decanatul de Trotuș și cu ceilalți preoți prezenți, lucru subliniat atât în salutul de început al PS Petru Gherghel, cât și prin reflecția prezentată de părintele decan Iosif Păuleț. Preoții au fost invitați la o trăire mai autentică a preoției lor, mai ales în aceste momente dificile în care se află Biserica, iar credincioșii, care au participat, au fost îndemnați să se roage mai mult pentru preoții lor și pentru Biserică.

După încheierea acestui moment de rugăciune Preasfințitul i-a invitat pe toți să pornească în procesiune, de la vechea biserică - rod al muncii înaintașilor - spre locul în care se va înălța noua biserică parohială - rodul muncii și implicării comunității actuale.

Conform ritualului, a fost sfințită piatra comemorativă și așezată în temelia viitoarei biserici. Alături de această piatră au fost depuse și copii ale actelor de construire ale bisericii. În final, Preasfințitul Petru Gherghel le-a amintit credincioșilor că biserica din piatră se construiește mai întâi pe temelia credinței pietrelor vii, care sunt toți cei care cred în Cristos, și că fiecare biserică - atât cea de piatră cât și cea pe care o formează credincioșii - trebuie să păstreze în ea, acea lumină vie, care nu se stinge niciodată, Cristos cel Înviat.

Dumnezeu să binecuvânteze inițiativa acestei comunități, a păstorului ei actual, pr. Marian Gașpal, dar și munca păstorilor ce l-au precedat, care au format și pregătit în timp această comunitate pentru a ajunge la acest moment. Domnul să binecuvânteze și să răsplătească!

Pr. Florin-Petru Sescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 aprilie: Stufu: Sfințirea pietrei de temelie


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat