Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mame aidoma Mariei!

Iată mama ta!

În singurătatea lui pe cruce, Isus, ne-a încredințat-o pe Maria, pentru a unii singurătatea noastră cu a ei și pentru ca ea, Maria, mama lui Cristos să devină mama noastră a tuturor!

Maria devine puntea de legătură între cer și pământ, între noi muritorii și Dumnezeu.

Cât de important ar fi pentru noi femeile, fiice ale Evei, să devenim vrednice de mijlocitoarea noastră, să ne asemănăm cu Maria și să încercăm să semănăm în inimile pruncilor noștri, iubirea de Dumnezeu, să le călăuzim pașii șovăielnici pe calea credinței și să le deschidem ochii spre adevărata lumină, nelăsându-i să fie orbiți de cele pământești vremelnice.

Menirea de a fi mamă este o sfântă misiune care trebuie îndeplinită cu iubire, căldură, dăruire și vrednicie.

Mama este purtătoare a, dublei cruci, a ei și a celui pe care l-a zămislit, fiindu-i aproape în urcușuri și coborâșuri, întărindu-l în pelerinajul zilnic al vieții cu speranță și credință prin iubire.

Oare cum putem să numim mama, o femeie capabilă să ucidă în pântecele ei pruncul nenăscut?

Cum poate avea inima să oprească cealaltă inima să bată?

Cum poate să frângă trupul neîmplinit al unui prunc nevinovat și să trimită în întuneric un suflet sărman, care nu a apucat clipa întâlnirii cu lumina lumii în care ar fi trebuit să trăiască?

Cum poate abandona cu bunăvoință o femeie, un pruncușor abia născut, după ce măcar pentru o clipă i-a zărit chipul, i-a văzut culoarea ochilor și l-a ținut la piept!

Dumnezeu, ne-a sfințit cu numele de mame, dăruindu-ne minunea de a da viața unei noi ființe, și ne-a dat harul răbdării, iubirii, gingășiei și înțelepciunii.

Datoria noastră a celor sfințite, este de a păstra și de a sporii aceste daruri dumnezeiești, de a nu schimba iubirea cu ura sau căldura maternității cu răceala de oțel a iubirii de sine.

Misiunea noastră a mamelor este în primul rând de a uita de noi înșine și de a trăi viața noastră de familie, nu după dorința noastră nechibzuită, ci după voia celui care ne-a creat.

Nouă mamelor dătătoare de viață ne revine și misiunea de a fi mărturisitoare a cuvântului Domnului, de a fi primele evanghelizatoare a copiilor noștri și de a trăi în armonie și supunere în Domnul, viața de familie.

Să ne încredințăm cu totul Mariei și să ne rugăm alături de ea. Să ne bucurăm de glasul vestitor al îngerului, să slăvim învierea și înălțarea la ceruri, să ne umplem de lumină, convertindu-ne și crezând în evanghelie, dar fără să uităm umilința și durerea calvarului, fără de care nu ar fi existat iertarea păcatelor noastre și năzuința unei vieți veșnice.

Noi, fiicele Evei, devenite prin jertfa lui Isus fiice ale Mariei, trebuie să ne mărturisim iubirea necondiționată în Domnul, spunând alături de Maria.

"Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău".

Liliana Simion


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat