Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Exerciții spirituale pentru episcopi

Episcopii din întreaga țară vor participa la un curs de exerciții spirituale între 19-23 aprilie 2010, la casa de reculegere din Bucium, Iași.

"Veniți într-un loc retras pentru a vă odihni, pentru a-l găsi și întâlni pe Cristos, Marele Preot" - sunt cuvintele de inspirație evanghelică, pe care episcopul de Iași, PS Petru Gherghel, le-a adresat în invitație tuturor episcopilor din țară, de ambele rituri, pentru a trăi câteva zile în intimitate spirituală cu cel care i-a chemat la așa o slujire înaltă. Oportunitatea deosebită a unor asemenea zile de reculegere în Anul Sfintei Preoții a fost discutată și hotărâtă în cadrul ultimei sesiuni a Conferinței Episcopale Române, de la Satu Mare.

Meditațiile principale vor fi ținute de PS Florentin Crihălmeanu și au ca temă cuvintele Învățătorului divin adresate ucenicilor săi: "Veniți voi, singuri, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin" (Mc 6,31). La acestea se vor adăuga trei conferințe speciale ținute în după-amiaza celor trei zile de exerciții, de pr. prof. Cristinel Fodor, pr. Alberto Marson (Misionarii Verbiți) și pr. decan Iosif Dorcu.

În programul acestor zile de exerciții spirituale se înscriu momente de reflecție, de rugăciune personală și comunitară, sfânta Liturghie în rit latin și bizantin, liturgia orelor, orologhion, colocvii și împărtășiri. La încheiere, episcopii vor înălța într-o celebrare liturgică solemnă o supremă mulțumire pentru toate darurile primite.

Să se facă simțită adierea Duhului Sfânt în mijlocul episcopilor, pentru ca ei să trăiască momente sublime de comuniune și de pace sufletească, de încărcare interioară și de întărire în misiunea episcopală, în aceste zile de "odihnă" la adăpostul iubirii lui Isus, Marele Preot care i-a chemat la așa o înaltă demnitate.

Pr. Cristian Diac


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat