Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire de rugăciune organizată de Acțiunea Catolică

Tinerii ieșeni s-au întâlnit marți, 13 aprilie 2010, la un moment comun de rugăciune organizat de Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif", zona Iași. Întrunirea a avut loc în cadrul "Săptămânii spiritualității", unde au participat tineri din cele trei parohii romano-catolice din Iași, "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", "Sfântul Anton" și "Adormirea Maicii Domnului".

Catedrala romano-catolică "Adormirea Maicii Domnului" a fost marți seara gazda tinerilor din Acțiunea Catolică care au creat prin prezența lor o atmosfera de speranță și comuniune. Aproximativ 60 de tineri s-au adunat pentru a sărbători împreună "Săptămâna Spiritualității", aflată în acest an la prima ediție. Consiliul Diecezan al Acțiunii Catolice a propus pentru acest an asociativ o perioadă, a doua săptămână de după Paști, pentru a medita mai mult la cuvântul lui Dumnezeu.

Părintele Cristian Diac, vicar la catedrală, și părintele Felix Roca, spiritual al Acțiunii Catolice, au deschis întâlnirea tinerilor cu sfânta Liturghie. Pr. Roca a predicat despre importanța unității tinerilor creștini la nivelul societății noastre. "Trebuie să ne trăim viața proclamându-l pe Cristos oriunde ne-am afla, să-l lăudăm pe Domnul prin exemplul vieții noastre", a spus părintele Felix Roca.

"Participarea tinerilor din mai multe parohii a făcut dintr-o simplă Liturghie de marți un moment frumos animat cu cântece vesele, plăcute auzului. Fiind marți, Sfântul Anton, patronul amintit de fiecare dată în aceasta zi, ne-a vegheat și ne-a ascultat rugăciunea de final", a spus Andreea Gheț, prezentă la sfânta Liturghie. Acordurile de chitară și vocile tinerilor au înălțat apoi inimile celor care au rămas după sfânta Liturghie, atât membri ai Acțiunii Catolice, cât și alte persoane dornice să participe la momentul de rugăciune comun.

Muzica meditativă împreună cu câteva reflecții privind aspecte din viața spirituală a tânărului de azi, clipe de tăcere precum și cântecele vesele au urmat așadar sfintei Liturghii. "Aș denumi programul din seara asta «O ieșire cu Domnul». Noi, tinerii, suntem dornici să călătorim, să ne plimbăm, să ieșim sau să ne distrăm. E minunat când reușim să aducem toată această energie în fața altarului, pentru a ne bucura cu Isus, prietenul nostru, tânărul prin excelență. Cuprinși de o naturalețe poate nebuneasca în ochii lumii, am cântat, ne-am rugat, am îngenuncheat, fiind siguri de prezența lui Cristos înviat în mijlocul nostru", a spus Carolina Amariei, una din tinerele prezente mai mereu la activitățile tinerilor catolici.

"Tinerii prezenți au creat o atmosfera de sărbătoare. Prin participarea noastră n-am făcut decât să fim prezenți spiritual pentru a da mărturie în acest fel că Domnul nostru e viu în noi și prin noi", a declarat și Ștefan Medveș.

"Nevoia de comuniune, creștere și de interiorizare o găsim la orice tânăr din zilele noastre. Această întâlnire a oferit tinerilor ocazia de a se ruga împreună, de a crește în relația cu Dumnezeu, dar și pentru a ne bucura", a mărturisit Celina Dumitru.

Pr. Cristian Diac și pr. Felix Roca au fost alături de tineri până la sfârșitul întâlnirii. "Ne-am gândit la noi în prezența lui Isus, sub inspirația cuvântului său, reflectând la întrebări esențiale pentru viața noastră. Cred că fiecare a ieșit din biserică cu o altă stare de spirit. Și mai cred că aceste momente sunt binevenite pentru fiecare tânăr, pentru întărirea convingerii că în această etapă a vieții trebuie să trăiască cu ceilalți, să-și împărtășească sentimentele și gândurile, să creeze comuniune și să alunge sentimentul singurătății și al inutilității, contând pe deschiderea și atenția lui Isus și a celorlalți", a spus pr. Cristian Diac.

La finalul întâlnirii, tinerii prezenți și-au promis să repete această experiență, pe care au considerat-o revigorantă.

Iuliana Tofana

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 aprilie: Iași: Întâlnire de rugăciune organizată de Acțiunea Catolică


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat