Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Poiana Micului: Primul hram în noua biserică

Sunt aproape doi ani de când a început construcția noii biserici din Poiana Micului. De atunci am trăit zi de zi emoții și bucurii, dureri și încercări, dar toate se transformă acum, la celebrarea primului hram, într-un sentiment puternic de mulțumire adus lui Dumnezeu. Mulțumire pentru că "Dacă Domnul n-ar zidi casa, în zadar ar trudi cei care o zidesc" (Ps 126,1).

Au fost zile cu soare, altele, cu ploi, la propriu, dar și la figurat, timp în care am simțit din plin "mâna" lui Dumnezeu în această lucrare. Am închinat în mod oficial construcția bisericii noastre mijlocirii papei Ioan Paul al II-lea, mijlocire pe care am concretizat-o prin rostirea rugăciunii de beatificare a Sanctității sale în fiecare vineri la ora de adorație publică din comunitatea noastră.

Un semn al acestei mijlociri a fost o încurajare primită chiar în Wadowice, la un pelerinaj personal, și totodată o binecuvântare personală a Excelenței sale card. Stanis?aw Dziwisz, fost secretar al papei Ioan Paul al II-lea, actualmente arhiepiscop de Cracovia, care ar putea participa, în toamnă, la sfințirea acestei biserici.

În această atmosferă de mulțumire adusă lui Dumnezeu am încercat să celebrăm primul hram al comunității noastre în noua biserică. Doar bucuria ne-a fost furată, pentru că inima noastră bate mai puternic, alături de poporul polon, din cauza durerii provocate de tragicul accident aviatic în care și-au pierdut viața persoane care au fost alături de noi dintre care unele le-am cunoscut personal, îndeosebi pe doamna Krystyna Bochenek, vicepreședintă a Senatului Republicii Poloneze care a fost alături de noi prin finanțarea noii școli din Poiana Micului, dar și sfințirea acesteia.

Ba chiar l-am întâlnit la Ambasada Poloniei pe însuși președintele Lech Kaczynski, în octombrie la vizita sa în România. Am încredințat în ziua hramului lui Dumnezeu sufletele lor, dar ne-am rugat pentru tot poporul polon pentru a putea trece și peste această grea încercare.

Mulțumim tuturor binefăcătorilor bisericii noastre, mulțumim celor care au participat la hramul nostru și ne încredințăm în continuare rugăciunilor Dumneavoastră, dar și sprijinului financiar pe care ni-l puteți oferi chiar și on-line pe situl nostru, www.poianamicului.ro, pentru finalizarea acestui proiect, biserica "Divina Îndurare" din Poiana Micului.

Pr. Gabriel Bucur

Pentru imagini: www.poianamicului.ro/foto.htm


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat