Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărgineni: Ziua zonală a tinerilor din AC Bacău

Tinerii AC din zona Bacău s-au întâlnit sâmbătă, 10 aprilie 2010, la Mărgineni, pentru a celebra, la îndemnul Sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea, Cea de-a XXV-a Zi Mondială a Tineretului. La această întâlnire au participat: pr. Felix Roca, asistentul spiritual diecezan al Acțiunii Catolice, pr. Marius Sabău și pr. Romeo Neculai, asistenții spirituali zonali. Tema acestei întâlniri a fost cea propusă de Sfântul Părinte: "Învățătorule bun, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?" (Mc 10,17).

Această întâlnire a făcut parte din programul de pregătire a Zilei Diecezane a Tinerilor ce se va desfășura anul acesta la Cleja, la 2 mai și a fost organizată de Acțiunea Catolică, prin responsabilii zonali, Veronica Fenea și Alexandru Pricope, și asistenții spirituali zonali, în colaborare cu pr. Iosif Dămătăr și pr. Paul Fechetă, preoții comunității din Mărgineni, și pr. Cătălin Florea, colaborator de la părinții asumpționiști.

La acest eveniment au participat 250 de tineri din următoarele parohii: Barați, Bacău "Sf. Nicolae", Bacău "Fer. Ieremia", Bacău "Sfânta Cruce", Florești, Fundu Răcăciuni, Galbeni, Moinești, Mărgineni, Oituz, Onești "Ss. Apostoli Petru și Paul", Ploscuțeni, Pustiana, Valea Mare, Valea Seacă, Gioseni, Lilieci și parohia gazdă, Mărgineni. Acestora li s-au adăugat tineri din Parohia Trebeș și Parohia Onești "Sf. Tereza a Pruncului Isus".

După sosirea grupurilor, la ora 10,00 am început programul împreună, în biserică, prin recitarea rugăciunii Laudelor. A urmat pregătirea cântecelor pentru sfânta Liturghie. La ora 10.45 tinerii, împreună cu preoții prezenți, au ascultat cateheza pregătită de pr. Romeo Neculai, având ca temă mesajul sfântului părinte papa Benedict al XVI-lea, cu ocazia zilei mondiale a tineretului .

După cateheză, la ora 11,00, a început sfânta Liturghie, care a stat în centrul acestei zile. În cadrul predicii pr. Felix Roca, Asistent diecezan al AC a reiterat mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului. De asemenea, părintele Felix Roca i-a invitat pe tineri să-și mărturisească credința în Isus Cristos Înviat din morți, viața lor să fie marcată de această credință și să nu înceteze nici o clipă să-l caute pe Cel Înviat din morți, Cristos - bucuria noastră.

După sfânta Liturghie a urmat prânzul, pregătit pentru toți tinerii de parohia gazdă, în colaborare cu adulții Acțiunii Catolice din Mărgineni, de domnul primar Marcelin Șolot și de mai mulți binefăcători. La ora 13.30 a început programul cultural-recreativ, pregătit de cei prezenți, printr-un cuvânt adresat de pr. Felix Roca.

În cadrul programului au susținut un moment artistic parohiile: Bacău-Centru, Ploscuțeni, Valea Seacă, Moinești, Fundu-Răcăciuni, Valea Mare, Onești "Sf. Tereza a Pruncului Isus", Oituz, Bacău "Sf. Cruce" și parohia gazdă Mărgineni.

Programul s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire adresat de către pr. Marius Sabău, asistentul spiritual zonal al ACT Bacău, tuturor celor prezenți, dar și organizatorilor. Această mulțumire s-a concretizat prin oferirea diplomelor de recunoștință tuturor celor care s-au implicat, în mod direct, în organizarea acestei zile: pr. Iosif Dămătăr, pr. Paul Fechetă, domnului primar Marcelin Șolot, domnului Dorian Pocovnicu, fost prefect de Bacău, adulților și tinerilor din AC Mărgineni, responsabililor zonali ai ACT și tuturor binefăcătorilor. De asemenea, s-au oferit diplome de participare tuturor parohiilor prezente. La final am primit o promisiune din partea tinerilor prezenți, că ne vom revedea cu bucurie pe 2 mai, la Cleja.

Am convingerea că sărbătoarea pe care am trăit-o la Mărgineni a fost cu adevărat minunată, mai înainte de toate pentru că ne-am întâlnit în numele lui Cristos și din dorința de a-L urma și am reușit să ne manifestăm bucuria credinței și entuziasmul vieții, animați de învățătorul cel bun, care este Cristos Domnul.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate clipele binecuvântate, petrecute la Mărgineni și îl rugăm să ne orienteze gândurile, cuvintele și faptele, astfel încât, trăindu-ne viața conform chemării sale, viitorul să ne fie eliberat de orice criză.

Pr. Marius Sabău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 aprilie: Mărgineni: Ziua zonală a tinerilor din AC Bacău


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat