Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întruniri AC

Parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman a găzduit, vineri, 9 aprilie 2010, întrunirea Consiliului Diecezan AC și a Colegiului asistenților spirituali AC. Au participat 32 de membri din totalul de 34.

După rugăciunea de deschidere, pr. Felix Roca, asistentul spiritual general al Acțiunii Catolice, a clarificat poziția Bisericii referitor la acuzele aduse asupra ei; este un atac regizat asupra Bisericii la nivel mondial, susținut de informații false, care urmăresc discreditarea Bisericii, a preoților ei, extragerea de bani de la Biserică. Biserica nu neagă existența unor cazuri izolate de abuz sexual asupra minorilor, cazuri care au fost condamnate, papa însuși a cerut iertare în numele Bisericii pentru greșelile comise și suferința pricinuită.

Adriana Ianuș, președinta diecezană AC, a prezentat ordinea de zi. S-a trecut la evaluarea activităților desfășurate de cele trei sectoare: copii, tineri, adulți. A fost o perioadă de vitalitate pentru membrii Consiliului Diecezan, s-au desfășurat cursuri de formare atât zonale, cât și diecezane pentru toate cele trei sectoare, activități culturale și recreative: concerte de colinde, turnee de ping pong, ștafete de rugăciune, dar și de mărțișoare și felicitări, Calea Sfintei Cruci și exercițiile spirituale, săptămâna carității, toate fiind binevenite și utile tuturor. S-a pus în discuție statutul Acțiunii Catolice, situația financiară, participarea Consiliului Director și a membrilor echipelor naționale la Consiliul Național de la Oradea, implicarea Acțiunii Catolice în organizarea Zilei Tineretului și a Sărbătorii Copiilor, în derularea unor proiecte internaționale pentru tineri. S-au organizat activitățile imediat următoare: ZMT Mărgineni, cursurile de formare pentru animatori, campusul diecezan al adulților. Gabriel Măriuț a propus sărbătorirea majoratului Acțiunii Catolice printr-o întâlnire unitară a copiilor, tinerilor și adulților, membrii și simpatizanți AC, părintele Florin a propus ca această întâlnire să fie la catedrală din Iași și, dacă este posibil, invitat de onoare să fie Preafințitul Petru Gherghel. Propunerile au fost bine primite de membrii Consiliului Diecezan. S-a lucrat pe sectoare, fiecare sector a făcut propuneri de activități pentru anul asociativ următor.

La închiderea întrunirii, Adriana Ianuș a mulțumit tuturor, atât laicilor cât mai ales asistenților spirituali pentru participarea la acest consiliu, pentru implicare în organizarea și derularea activităților desfășurate, urându-ne tuturor mult succes. Sfântul Iosif, patronul nostru și al Bisericii universale, să ne protejeze, să ne ajute să ne punem în slujba Bisericii, așa cum el l-a slujit pe Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos.

Bernadeta Farțade-Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 aprilie: Roman: Întruniri AC


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat