Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: A VII-a ediție a Campionatului de fotbal "Sfântul Leonard Murialdo"

Tineri dornici de mișcare, mai ales după sărbătoarea Paștelui, s-au reunit la Roman, sub patronajul Iosefinilor lui Murialdo, pentru a-și măsura supremația pe terenul de fotbal.

Competiția s-a desfășurat în perioada 7-9 aprilie 2010 și au participat 18 echipe, reprezentând tot atâtea parohii din Roman, zona Roman și județul Iași. Noutatea acestei ediții a campionatului a fost organizarea a două turnee, fiecare turneu având câte nouă echipe, repartizate în două grupe. A fost o competiție aprig disputată, cu multe răsturnări de situație, dar și cu unele mici surprize.

Câștigătoarele turneelor, împreună cu ocupantele locurilor doi, se vor duela în cadrul Supercupei Murialdo, care va avea loc la 16 mai 2010, odată cu celebrarea sărbătorii Sfântului Leonard Murialdo, hramul comunității noastre.

Clasamentul primului campionat a fost următorul: Tămășeni (locul I), Hălăucești (locul II), Roman - "Isus, Bunul Păstor" (locul III), Sagna (mențiune).

În al doilea campionat, clasarea echipelor a fost următoarea: Iugani (locul I), Oțeleni (locul doi), Roman - "Fericitul Ieremia Valahul" (locul III), Adjudeni (mențiune).

Spiritul acestui campionat a fost susținut de o rugăciune a sportivului, care a condus la o bună desfășurare a acestei competiții:

Rugăciunea fotbalistului

Joc pentru tine, Doamne, pentru a exalta, pe teren, măreția creării omului, sănătoasa competiție sportivă, în respectul adversarului, al spectatorilor și al suporterilor.

Joc pentru tine, Doamne, pentru a face cunoscute în lume, valorile sportului care ne dau noi "frați" și depășesc barierele războiului și rasismului.

Joc pentru tine, Doamne, pentru ca bucuria marcării golurilor, să se transforme în strigăte de bucurie și prietenie, iar echipa adversă, să devină "ultras" în credință.

Joc pentru tine, Doamne, în credință, în sinceritate și deja gust cu ajutorul tău, bucuria unei victorii creștine, sincere și autentice. Amin.

Sperăm ca acest campionat să fi adus în inimile tinerilor, buna dispoziție și comuniunea cu celelalte echipe participante, mai ales în această perioadă a Timpului Pascal.

A consemnat fr. Mihai Lazăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-9 aprilie: Roman: A VII-a ediție a Campionatului de fotbal "Sfântul Leonard Murialdo"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat