Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Educatorul creștin", nr. 3

Cel de-al treilea număr al revistei "Educatorul creștin", dedicat perioadei iulie-decembrie 2009, a apărut recent de sub lumina tiparului. Revista este adresată profesorilor de religie ai Diecezei Romano-Catolice de Iași și este editată de Episcopia Romano-Catolică de Iași prin Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, în colaborare cu Editura "Sapientia" a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași. Revista are apariție semestrială.

Trei copilași aplecați cu atenție asupra scrisului ar putea fi descrierea imaginii de pe copertă.

Editorialul din pagina 2 este intitulat "Educația și conținutul educațional în școlile catolice".

La secțiunea "Prezentări de școli", în paginile 3-8, sunt propuse descrieri de activități de la: Colegiul Național Catolic "Sf. Iosif" din Bacău, Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești, Liceul Teologic "Sf. Francisc de Assisi" din Roman și Liceul "La Salle" din Pildești .

Secțiunea "Figuri ilustre ale școlii", din paginile 8-10, prezintă figura Mariei Ward.

La secțiunea "Referate", în paginile 10-18, sunt titlurile: "Prezența lui Cristos în Euharistie", "Iubirea creștină și rolul ei în formarea tineretului contemporan", "Doamne, ajută-ne să iertăm așa cum tu ierți", "Isus Cristos - omul ideal" și "Conlucrarea dintre familie, Biserică, școală și societate pentru o educație a valorilor morale".

La secțiunea "Legislație", de la paginile 19-28, sunt reproduse "Regulamentul de organizare și desfășurare a Olimpiadei de Religie", "Precizări privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Religie pentru clasele IX-XII, cultul catolic, anul școlar 2009-2010", "Precizări privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Religie pentru colegiile / liceele și seminariile teologice romano-catolice și greco-catolice, anul școlar 2009-2010".

"Pagina metodică" propune articolul "Mijloace de învățământ folosite în formarea spirituală a elevilor", în paginile 28-31.

La paginile 31-32, la secțiunea "Recenzii", este prezentat al doilea număr al acestei reviste.

Secțiunea "Diverse" este găzduită de paginile 32-33.

Secțiunea "Știri", din paginile 33-39, bogat ilustrată, cuprinde informații din viața educatorilor catolici.

Pe coperta ultimă a acestui număr sunt două instantanee fotografice de la consfătuirea anuală de la Iași a directorilor școlilor catolice din Dieceza de Iași, desfășurată la 14 decembrie 2009, și de la serbarea de Crăciun de la Onești.

Redacția este alcătuită din director: pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., redactor șef: prof. Loredana Cojan, membri: pr. conf. univ. dr. Iosif Enășoae, pr. dr. Alois Hîrja, prof. dr. Violeta Apostu, prof. Fulvina Blândă, prof. Paula Odette Müller Doğ și tehnoredactor: Ovidiu Bișog. Sediul este la Episcopia Romano-Catolică de Iași (Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași, tel. 0232/212003; fax 0232/212006; e-mail: educatorul@gmail.com). Revista are codul ISSN 1814-2424. Formatul este 17x24 cm, color, pe hârtie lucioasă, acest al doilea număr având 40 de pagini, prețul fiind 10 lei. Abonamentele și comenzile se pot face la adresa redacției.

Ovidiu Bișog

* * *

A apărut revista "Educatorul creștin", nr. 2

A apărut revista "Educatorul creștin"


 

lecturi: 66.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat