Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: După exercițiile spirituale

"Pace vouă", aceasta a fost tema exercițiilor spirituale de la Barticești care au avut loc în perioada 7-9 martie 2010 la care au participat și trei tineri din Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Tomești. Alături de alți tineri din Barticești și din satele vecine, Nisiporești, Adjudeni și Iugani, au participat la minunatele cateheze ale părintelui Iulian Butnaru prin care au învățat și au înțeles că trebuie să ofere iertare celor care le-au greșit pentru a primi pacea.

Pacea este un salut dar și o binecuvântare. Este un dar al lui Dumnezeu pentru care trebuie să colaborăm și noi. Mai mult decât a ne-o dărui, Dumnezeu ne încredințează pacea lui. Pacea este unul din darurile cele mai sublime pe care noi oamenii l-am primit de la Dumnezeu. Este darul Duhului Sfânt. Și cum opera măiastră a Duhului Sfânt este Întruparea Fiului lui Dumnezeu, iată că Isus Cristos este pacea noastră, cum spunea apostolul Paul creștinilor din Efes (2,14). Isus, fiind pacea, dăruiește pacea. Primindu-l pe Cristos noi primim pacea lui Cristos.

În mentalitatea timpului nostru, condiționat de mitul progresului, e foarte puternică ispita de a pretinde să ne construim singuri destinul. Pe de altă parte o mare neîncredere există în marile afirmații, în marile speranțe, în marile proiecte. Ne mulțumim să trăim viața de zi cu zi, ne mulțumim cu rezultate mici și provizorii. Isus cu mesajul său, dă la o parte pesimismul și trezește în noi curajul îndrăzneț al umilinței. Invitația lui este aceea de a merge după el, către un viitor misterios, dar gratuit și sigur. Dumnezeu deja lucrează pentru a pregăti o lume nouă. Fascinația evangheliei ne face să ieșim din siguranțele iluzorii și din teamă. El atrage pașii noștri pe o stradă dificilă și neprevăzută, dar fără îndoiala plină de promisiuni, precum cele ale primilor ucenici.

Mădălina Ciobănică


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat