Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Campus vocațional la Seminarul Franciscan

În perioada 7-9 aprilie 2010, la Seminarul Franciscan din Roman a avut loc un campus vocațional cu tema "Veniți și vedeți!", cu 150 de participanți.

Bucurie, energie multă, prietenie sunt aspecte care au caracterizat și în acest an campusul organizat la Seminarul Franciscan din Roman. Și cum altfel am putea să sărbătorim mai bine Învierea Domnului? Cum altfel am putea să trăim într-o casă franciscană chiar și pentru trei zile?

Miercuri, 7 aprilie 2010, dimineața devreme, au început să vină băieții doritori a se întâlni cu frații franciscani în campusul intitulat "Veniți și vedeți!". Dorința lor a fost destul de intensă din moment ce activitățile începea oficial doar la miezul zilei. A urmat o prezentare a seminarului, iar seara un spectacol organizat de seminariștii noștri prin cântece, poezii și o piesă ce ne-a vorbit despre chemarea pe care Isus cel Înviat o face necontenit omului de a se întâlni cu el și a fi fericit.

Joi, 8 aprilie 2010, a urmat prezentarea ofertei educaționale a instituției noastre de învățământ. După-amiază au putut afla cine sunt franciscanii, iar seara au urmărit un film artistic cu viața sfântului Francisc de Assisi.

Vineri, 9 aprilie 2010, a venit și momentul mult așteptat al competițiilor sportive. Luptele au fost purtate pe terenul de sport (fotbal), pe tabla de șah, masa de tenis și la table.

La final am mulțumit Domnului în cadrul sfintei Liturghii pentru chemarea făcută de el ca în aceste zile să fim împreună și pentru că, așa cum am auzit în evanghelie, este mereu cu noi și ne hrănește cu darurile sale.

Fr. Lucian Abalintoaiei, OFMConv

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-9 aprilie: Roman: Campus vocațional la Seminarul Franciscan


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat