Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Liturghii în limba română în străinătate

În baza informațiilor primite până în ziua de 8 aprilie 2010, de la preoții originari din Dieceza de Iași aflați în pastorație în străinătate, vă prezentăm o sinteză cu programul Liturghiilor celebrate în limba română în afara granițelor României, în principalele localități în care sunt prezenți români din Dieceza de Iași. Eventuale completări sau modificări ale acestor informații pot fi trimise prin email la adresa: editor@ercis.ro.

ITALIA

  • Decanatul Italiei de Nord
    Decan: pr. Ionel Jicmon

    • Bologna: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 15.30, în biserica "Santissima Annunziata", via San Mamolo 2, Bologna. Responsabil: pr. Claudiu Gherghel.

    • Cordenons (pentru zona Pordenone): sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 11.00, în biserica "Sfântul Anton Abate" din Cordenons (PN), în Via Pasch, 85. Responsabil: pr. Ciprian Ghiurcă.

    • Cremona: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 10.30, în biserica "Santa Lucia", din Piazza Santa Lucia nr. 1; marți și vineri, la ora 19.30, în capela Caritasului, din via Sant Antonio del Fuoco 11. Responsabil: pr. Anton Jicmon.

    • Milano: sfânta Liturghie se celebrează în fiecare primă duminică din lună, la ora 11.00, în capela Școlii Profesionale "Don Bosco" din cadrul Institutului Salezian "Sant'Ambrogio", Via Tonale, 19; în celelalte duminici cu excepția primei duminici din lună, la ora 12.00, în biserica "Spirito Santo", Piazza Europa, 3, Corsico. Înainte și după sfânta Liturghie este ocazie de spovadă. Responsabil: pr. Maricel Irinel Mititelu.

    • Monfalcone (Gorizia): sfânta Liturghie se celebrează în ultima duminică din lună, la ora 17.00, în capela de la Oratoriul "S. Michele", via Mazzini. Responsabil: pr. Valentin Aenoaei.

    • Padova: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 11.00, iar în lunile iunie - august la ora 10.00, la biserica "Beato Pellegrino", via Beato Pellegrino, 30 A, Padova. San Dona: sfânta Liturghie se celebrează în a treia duminică din lună, la ora 10.30, la Via Pralungo, nr. 12. Responsabil: pr. Ionel Jicmon.

    • Serravalle Scrivia: sfânta Liturghie se celebrează în fiecare ultimă duminică din lună, la ora 15.30, în biserica "Santi Martino e Stefano", Via Tripoli, 32. Înainte și după sfânta Liturghie este ocazie de spovadă. Responsabil: pr. Maricel Irinel Mititelu.

    • Schio: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 10.30 la biserica "S. Antonio Abate" din Via Pietro Maraschin, 1. Responsabil: pr. Iosif Lucaci.

    • Torino: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 8.30 și 11.00, și în timpul săptămânii, la ora 19.00, la biserica din Via Del Carmine, 3, Torino. Responsabil: pr. Gelu Miclăuș.

    • Verona: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 11.00, în biserica Surorilor Orsoline, via Muro Padri, 24. Înainte cu jumătate de oră este posibilitate de spovadă. În afara orașului se celebrează sfânta Liturghie în limba română, o dată pe lună: în prima duminică din lună, la ora 9.00, în biserica "San Micheleto" (zona industrială), Grezzana; în penultima duminică din lună, la ora 9.00, în biserica "San Piereto" Caldiero; în ultima duminică din lună, la ora 7.30, în biserica parohială din Castel D'Ario (Provincia de Mantova); înainte cu jumătate de oră este posibilitate de spovadă. Responsabil: pr. Daniel Mărtinaș.
       

  • Decanatul Italiei centrale și de Sud
    Decan:
    pr. Isidor Iacovici

    • Cesano: sfânta Liturghie se celebrează duminica și în sărbătorile de poruncă, la ora 18.00, în biserica "San Sebastian", Via della Stazione, 402, 00123 Cesano; înainte cu jumătate de oră este posibilitate de spovadă. Ladispoli: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 09.15, în biserica "San Giovanni Battista", via G. Garibaldi, 1, 00055 Ladispoli, Roma; înainte cu jumătate de oră este posibilitate de spovadă. Responsabil: pr. Adrian Chili.

    • Palestrina: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 12.00, în biserica "Immacolata Concezione di Maria", Via Casilina, 36, 00036-Valvarino di Palestrina (Rm). Responsabil: pr. Mihăiță Roca.

    • Prato: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 16.00, în biserica "San Domenico", Piazza San Domenico, 8, Prato. Responsabil: pr. Paul Antăluțe.

    • Roma și împrejurimi: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la orele 10.00 și 16.00, joia la ora 16.00 la biserica "San Vitale e Compagni martiri in Fovea", via Nazionale 194/B, Roma; duminica, la ora 12.30, în biserica "Santa Maria Causa Nostrae Laetitiae", Piazza Siderea, 1 A (Grotte Celoni). Responsabil: pr. Isidor Iacovici.
       

  • Alte localități

    • Foligno: în a treia duminică din lună la Cattedrale di S. Feliciano, Piazza della Reppublica, 06034 Foligno (PG). Responsabil: pr. Cristian Bogdan. Pesaro: biserica "Santa Maria del Porto", Piazza Doria, 8, 61100 Pesaro (PU). Pescara: duminica, la ora 15.30, în biserica "Sf. Anton de Padova", a Fraților Franciscani Minori Conventuali. Salerno: în fiecare ultimă duminică a lunii.
       

SPANIA

  • Madrid: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 10.50, în Parohia "Crucifixión del Senor", str. Cuart de Poblet, 6 8; Alcalá de Henares: sfânta Liturghie se celebrează o dată la două duminici, la ora 18.00, în Parohia "San Marcos", str. Gran Canal, 7; Colmenar Viejo: sfânta Liturghie se celebrează în prima duminică din lună, la ora 18.00, în Parohia "San José"; Parla: sfânta Liturghie se celebrează în a doua duminică din lună, la ora 18.00, în Parohia "Santos Justo y Pastor", str. Fuenlabrada, 80. Responsabili: pr. Leonard Diac, pr. Sergiu Antal.

  • Lleida: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 10.30, în Parohia "Nuestra Senora del Carmen"; marți, joi și vineri, la ora 20.00, în Parohia "San Juan"; în prima duminică din lună la ora 17.00 (iarna), la ora 19.00 (vara) în Reu; în celelate duminici, la ora 17.00 (iarna), la ora 19.00 (vara) în Tarragona. Responsabil: pr. Adrian Burcă.

  • Zaragoza: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 10.00, în biserica "Nuestra Senora de Montserrat" din cartierul Delicias, str. Lopez de Luna, nr. 13. Responsabil: pr. Paul Budău.
     

AUSTRIA

  • Vestenthal: în biserica sanctuar din Vestenthal se celebrează în ambele rituri numai la cerere; Viena: Pfarre Arsenal "Maria vom Siege" la cerere.
     

ANGLIA

  • Londra: sfânta Liturghie se celebrează duminica, la ora 11.00, în biserica romano catolică "St. Sebastian & St. Pancras", 22 Hay Lane, Kingsbury, Londra, NW9 0NG; înainte de sfânta Liturghie este posibilitate de spovezi. Responsabil: pr. Robert Mățău.
     

GERMANIA

  • Köln: sfânta Liturghie se celebrează în prima duminică din lună și în sărbătorile mari, la ora 16.00, în biserica "Sfânta Kolumba", Kolumbastr. 4, 50667 Köln; posibilitatea de spovadă, la ora 15.30; Responsabil: pr. Gabriel Budău.
     

IRLANDA

ISRAEL

  • Ierusalim: sfânta Liturghie se celebrează în limba română în fiecare sâmbătă la ora 09.00 în biserica Mănăstirii "Sf. Carol Boromeu", Str. Lloyd George, 12, Ierusalim. Responsabil: pr. Cristian Vacaru.
     

UNGARIA

  • Budapesta: sfânta Liturghie se celebrează în fiecare duminică (cu excepția lunii august), la ora 10.00, la Felsovizivárosi, Szent Anna Plébánia, Batthyány tér 7. Responsabil: pr. Felix Măriuț.

Preoți ai Diecezei de Iași care lucrează în alte dieceze sau sunt la studii


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat