Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Expo Carisma 2010 - ziua a doua

Ziua de 25 aprilie 2010 a fost a doua zi în care a continuat desfășurarea evenimentului intitulat "Expo Carisma" în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman. Au participat 31 de congregații din zonele Roman și Bacău.

În ziua de duminică, 25 aprilie, s-a expus în conferință viața de sfințenie a Veronicăi Antal de către pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, OFM Conv. A subliniat viața ei simplă, umilă și plină de credință pe care a trăit-o Veronica din Nisiporești, o tânără care a aspirat spre sfințenie.

Sora Elisabeta (Surorile Patimii lui Isus) a dat mărturie ca misionară consacrată. A povestit o întâmplare a vieții sale ca moment important a vocației sale, prin care Domnul a chemat-o să se dăruiască lui în totalitate. Unită cu această mărturie și ca centru principal a acestei zile au dat mărturie și familiile care sunt "izvor de vocații".

Cuplurile invitate au împărtășit trăirile lor familiare și cum se depășesc cu rugăciunea, dificultățile sau momentele dificile în căsătorie. Au subliniat sacrificiile, dar și bucuria pe care o experimentează ca părinți, înainte de toate în perioada adolescenței și a copilăriei. De asemenea, au subliniat și importanța educării creștine ca bază de dezvoltare a valorilor și virtuților proprii ale creștinului.

Fiecare congregație a prezentat propria carismă cu o imensă bogăție, diferite activități apostolice care sunt în serviciul celor mai săraci și neajutorați. Fiecare reflectă aspectul vieții lui Cristos pe care fondatorul său l-a contemplat.

Pentru a încheia, pr. Alois Fechet împreună cu parohul Dumitru Farcaș și preoții care au participat la "Expo Carisma" au celebrat sfânta Liturghie ca mulțumire.

Un reprezentant al Echipei de Pastorație Vocațională a mulțumit și în numele Comisiei de Pastorație Vocațională Națională pentru tot ce s-a putut realiza în această zonă, iar la sfârșit părinții au împărțit binecuvântarea pentru ca toți să continuăm să fim martori a vocației noastre așa cum Sfântul Părinte a încurajat fiecare creștin prin mesajul său cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocații, celebrată în aceeași zi: "Mărturia trezește vocații".

Echipa de Pastorație Vocațională zona Roman


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat