Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio Vatican Cardinalul Leonardo Sandri în România

Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale se va afla în România în perioada 6-10 mai 2010, la invitația Bisericii Române Unite, Greco-Catolică.

La invitația Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale, va efectua o vizită România în perioada 6-10 mai 2010, a anunțat Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș cu sediul la Blaj. "Eminența sa - se spune în comunicat - se va afla în mijlocul credincioșilor greco-catolici în numele Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea, pentru a vedea la fața locului realitățile Bisericii noastre, în calitate de ministru al dicasterului care se ocupă tocmai de Bisericile Catolice Răsăritene".

Programul acestei vizite cuprinde întâlniri cu comunitățile din Blaj, București, Sighetu Marmației și Cluj.

Joi, 6 mai, la ora 18,30, cardinalul prefect se va afla la biserica vicarială din București, "Sfântul Vasile cel Mare" (din Str. Polonă), unde va fi întâmpinat de PS Mihai Frățilă, episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, cu sediul la București, împreună cu comunitatea greco-catolică din capitală.

În a doua zi a vizitei, 7 mai, sunt prevăzute întâlniri cu oficialități ale statului.

Sâmbătă, 8 mai, cardinalul Sandri va participa la pelerinajul anual la Cimitirul Săracilor de la Sighetu Marmației, unde se odihnesc episcopii martiri Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Valeriu Traian Frențiu și Anton Durcovici, precum și atâția alți fii ai Bisericii, lideri ai vieții politice și culturale a țării. Pelerinajul va porni la ora 10 de la Memorialul Victimelor - fosta închisoare a Sighetului. Sfânta Liturghie, cu începere la ora 10.30, la altarul din cimitir, va fi prezidată de Excelența sa arhiepiscopul major Lucian, cu participarea tuturor episcopilor Bisericii Române Unite și a nunțiului apostolic, Eminența sa Mons. Francisco Javier Lozano.

Duminică, 9 mai, la ora 10.00, cardinalul va celebra sfânta Liturghie în catedrala "Sfânta Treime" din Blaj, împreună cu toți episcopii Bisericii noastre și cu nunțiul apostolic în România și Republica Moldova, iar în cursul după-amiezii va participa, tot la Blaj, la o întâlnire a episcopilor.

Luni, 10 mai, cardinalul Leonardo Sandri se va afla în mijlocul credincioșilor din Cluj. La ora 9.00 va celebra sfânta Liturghie la catedrala "Schimbarea la Față", apoi va vizita șantierul noii catedrale, aflată în construcție, din Piața "Cipariu", fiind programată și o întâlnire cu autoritățile civile.

Vizita cardinalului în România se va încheia în cursul după-amiezii de luni, 10 mai.

Adaptare după Radio Vatican de Mihail Cojan


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat