Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Consfătuirea diecezană anuală a profesorilor de religie romano-catolică

Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești a fost gazda consfătuirii diecezane anuale a profesorilor de religie romano-catolică din Episcopia Romano-Catolică de Iași, desfășurată sâmbătă, 24 aprilie 2010, sub egida Oficiului pentru Pastorația Școlară și predarea Religiei.

La această întâlnire au fost prezenți pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., pr. conf. univ. dr. Iosif Enășoae, pr. dr. Alois Hîrja, inspectorul teritorial al ISJ Bacău, prof. Virginia-Smărăndița Brăescu, experții și inspectorii zonali de religie și un grup de 70 de profesori de religie din Dieceza de Iași.

Consfătuirile anuale au fost un bun prilej de analiză și discuții pentru profesorii de religie romano- catolică, care au răspuns afirmativ la invitația lansată de Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei din Dieceza de Iași și au participat la acest moment de comuniune și de împărtășire din experiența lor de educatori în comunitățile unde își desfășoară activitatea.

Purtând în sufletele lor, bucuria Învierii, profesorii au participat la sfânta Liturghie celebrată în cripta sanctuarului "Fericitul Ieremia" din Onești, prezidată de pr. Iosif Bisoc, alături fiind pr. custode Leon Budău, pr. Iosif Enășoae, pr. Dominic Hîrja și alți preoți prezenți la întâlnire.

Sfânta Liturghie a fost animată de profesorii prezenți, care au proclamat lecturile, au prezentat invocațiile la rugăciunea credincioșilor, au oferit ca daruri hostii, vin, Biblia, o lumânare, revistele Educatorul creștin (revista profesorilor de religie ai Diecezei de Iași), Lăsați copiii să vină la mine (revista grădinițelor confesionale ale Diecezei de Iași), Cuvânt și viață (revista Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești) și flori.

Deschiderea oficială a activităților în plen s-a desfășurat în sala de festivități a Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești, începând cu ora 13.45. Întâlnirea a debutat cu urarea de bun venit adresată de pr. Iosif Bisoc, inspector școlar diecezan, care a transmis salutul cordial al PS Petru Gherghel, episcop de Iași, și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Dezbaterea asupra problemelor învățământului religios din Dieceza de Iași, moderată de pr. Iosif Bisoc, s-a concentrat asupra temelor:

  • impresii de la prima ediție a Olimpiadei de Religie Catolică - Oradea, 2010;

  • probleme apărute în legătură cu restrângerea de activitate a profesorilor de religie;

  • noua lege a educației naționale;

  • noua programă pentru religie;

  • manualele școlare;

  • pregătirea numărului 4 al revistei "Educatorul creștin";

  • situl profesorilor de religie;

  • adeziunile asociațiilor profesorilor și părinților;

  • exercițiile spirituale pentru profesorii de religie;

  • diverse.

După prezentarea fiecărui punct al ordinii de zi, au urmat intervențiile profesorilor prezenți, care au primit informații utile și complete, necesare pentru o cât mai optimă desfășurare a activității didactice, a perfecționării lor profesionale și a formării moral-spirituale.

În încheierea activităților și a dezbaterilor pr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, a mulțumit în mod deosebit episcopilor Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, pentru interesul și preocuparea pe care o manifestă față de învățământul religios și față de profesorii de religie, adevărați mesageri ai "cuvântului lui Dumnezeu" în școlile din Moldova. De asemene, a mulțumit invitaților și profesorilor care au participat la acest eveniment, a evidențiat valoarea muncii de educator catolic, care cere măiestrie, dăruire, slujire și iubire și a îndemnat la calitate și performanță în învățământul religios romano-catolic.

Prof. dr. Violeta Apostu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 aprilie: Onești: Consfătuirea diecezană anuală a profesorilor de religie romano-catolică


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat