Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna aprilie

Imaginea lui Cristos cel înviat ne întâmpină pe prima copertă a revistei "Lumina creștinului" din numărul 4 (244) al celui de-al XXI-lea an, însoțit de cuvintele "Cristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le".

Acest număr al revistei vine cu o inovație semnificativă, prin faptul că imaginile sunt prezentate cu mai multă claritate în culori vii.

Pe a doua pagină continuă seria dedicată "Apostolului neamurilor" care a ajuns la numărul XXXII unde sfântul Paul spune "Am ales să pierd toate pentru Cristos" (Fil 3,8), iar părintele Anton Despinescu vine cu un nou mesaj din partea sfintei Tereza a Pruncului Isus care spune: "Suferința mi-a oferit brațul și i-am răspuns cu iubire".

La paginile 3-4 este redată scrisoarea pastorală pentru Paști a Preasfințitului Petru Gherghel, intitulată "Paștele, sărbătoarea sărbătorilor".

Giulgiul din Torino prezintă din nou un interes aparte, fiind descoperite "Noi indicii în favoarea autenticității", în articolul din pagina 5 semnat de pr. Cornel Cadar.

La paginile 6-7, PS Petru Gherghel ne vorbește despre vizita sa la frați, adică la preoții originari din dieceză care se ocupă de pastorația comunităților catolice de migranți români, precum și la preoții din Dieceza de Iași care activează în serviciul altor dieceze din Europa.

O nouă pagină în cinstea fericitului Ieremia este semnată de prof. Violeta Apostu la pagina 8, după care este făcută o scurtă prezentare a cărții "De ce sunt preot, 15 dialoguri îndrăznețe", având-o autoare pe Claudia Stan.

Întâlnirea Națională a Preoților de la Timișoara, care a avut loc în perioada 15-18 martie, ne este descrisă la pagina 9 de părintele Cristian Diac, participant la acest eveniment.

La pagina 10 se vorbește despre sfințirea bisericii din Berdila, găsindu-se și rubrica "E bine de știut".

Dr. Dănuț Doboș ne prezintă figura părintelui Dumitru Adămuț la pagina 11.

Pagina 12, dedicată mesajului sfinților, ne vorbește despre misionarii care au fost uciși în anul 2009 și ne prezintă filmul "Fratelui meu din exil" despre Vladimir Ghika.

La pagina 13, PS Petru Gherghel vine cu inițiative în Anul Sfintei Preoții.

Și un copac, precum "Magnoliile din gară", poate avea rostul său în viața unei persoane. Acest lucru ni-l demonstrează realizatorul paginii 14, dedicată familiei.

Istorioara "Prizonierul corsarului" continuă și în acest număr al revistei la paginile 15 și 16, urmată, la pagina 16, de o poezie a părintelui Cristian Chinez.

"L-au luat pe Domnul meu!" este titlul de la pagina 17 care ne ajută să reflectăm mai mult asupra evenimentelor pascale.

Prelatul Albert Holenstein ne îndeamnă să-l mărturisim pe Cristos cel înviat la pagina 18 și tot aici poezia "Învierea " ne ajută să intrăm mai mult în misterele acestui moment atât de important pentru întreaga creștinătate.

Studentul Petru Ciobanu urmează aceeași linie a Paștelui cu o nouă poezie "Măreață zi de înviere" la pagina 19, urmată de o rubrică dedicată tabletelor spirituale.

La pagina 20, Liliana Simon vorbește despre "Pelerinaj spre lumina învierii".

Paginile 21-23, sub genericul "Știri", cuprind informații despre evenimentele petrecute în lume și în Dieceza de Iași.

Avocat Mihaela Ciobanu răspunde la întrebările adresate redacției, la pagina 24, cu privire la legea și dreptul fiecărei persoane.

"Poșta redacției", rebusul "Preoția lui Cristos", sunt ultimele pagini ale acestei reviste (25-27).

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimente mai importante din lunile februarie și martie.

Redacția Lumina creștinului vă urează lectură plăcută și un Paști fericit!

Seminarist Mihail Cojan

* * *


 

lecturi: 51.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat