Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Apel către tinerii Diecezei de Iași pentru Ziua Tineretului 2010

Dragi tineri și tinere,

Preluând întrebarea pusă de un om lui Isus, după cum ne relatează sfântul Marcu (în Mc 10,17-22), Sfântul Părinte ne invită pe toți, dar mai ales pe voi, dragi tineri, la o profundă reflecție în dialogul cu Isus, prietenul vostru dintotdeauna, care singur cunoaște inima omului (cum spunea papa Ioan Paul al II-lea) și care singur poate da soluții la problemele vieții.

Este o bucurie pentru voi ca, în drumul spre marea Întâlnire Mondială ce se va desfășura la Madrid în luna august a anului 2011, să puteți să meditați și să trăiți acest dialog între Isus și voi, atât la întâlnirea din ziua de Florii a acestui an, împreună cu toți tinerii care se adună în parohiile proprii, cât mai ales să continuați acest dialog al vostru în ziua de 2 mai 2010, când va avea loc celebrarea Zilei Tineretului la nivel diecezan în Parohia Cleja, jud. Bacău.

Știind că mesajul Sfântului Părinte a ajuns deja la voi, prin mijloacele de comunicare, iar pr. Felix Roca, asistent general al Acțiunii Catolice și al grupurilor de tineri, v-a invitat la o analiză profundă a chemării făcută de Sfântul Părinte,

Dragi tineri și tinere, dragi prieteni ai lui Isus,

Vă chem și eu, cu iubire părintească, să vă dispuneți la o pregătire cât mai rodnică, pentru a vă bucura de privirea plină de dragoste a lui Isus (cf. Mc 10,21) și la urmarea fidelă a lui, care vă arată calea spre viața veșnică.

Sunt fericit să vă însoțesc cu grija mea părintească, împreună cu PS Aurel, pe acest drum frumos și vă încurajez să înaintați în viața spirituală, purtând astfel tuturor un mesaj tineresc și binecuvântat, străduindu-vă să cunoașteți și să trăiți, în mod autentic, poruncile Domnului.

Sfântul Părinte și noi vă spunem că Isus vă așteaptă, vrea să vă privească cu iubire și prețuire și vă cheamă "să construiți viitorul vostru pe parcursuri serioase de formare personală și de studiu pentru a sluji în manieră competentă și generoasă binele comun".

Viitorul este în mâinile voastre, iar Cristos care vă cheamă are nevoie de voi pentru a purta în lume o speranță autentică.

Doamne, ce vrei și ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?

Vă doresc o întâlnire binecuvântată cu Isus în ziua de Florii.

Vă aștept apoi, cu multă bucurie, la întâlnirea de la Cleja, duminică, 2 mai 2010, împreună cu episcopul nostru auxiliar Aurel, cu nunțiu apostolic arhiep. Francisco Javier Lozano, cu preoții care vă însoțesc,

Vă mulțumesc și vă binecuvântez,

Episcopul vostru,
Petru Gherghel

Iași, 25 martie 2010


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat