Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Încheierea misiunilor populare

Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași a găzduit misiuni populare cu tema: "Viața noastră în unire cu Dumnezeu", în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regina" din Iași, în perioada 19-21 martie 2010, avându-l predicator pe pr. dr. Nagy-György Attila. Liturghia solemnă de încheiere a avut loc duminică, 21 martie 2010, la ora 18.00, și a fost prezidată de PS Petru Gherghel.

Să trăim o adevărată viață spirituală și nu numai o viață religioasă, a fost gândul care a însoțit predica părintelui misionar. Liturghia solemnă de încheiere a misiunilor populare, prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, la care au concelebrat preoți din episcopie și din împrejurimi, a încununat ultimul moment al acestor zile de har. Participarea credincioșilor a fost în număr foarte mare în toate cele trei zile de misiuni în care părintele predicator a ținut o serie de predici pe diferite tematici care au evidențiat relația personală și comunitară cu Dumnezeu.

Pornind de la raportul intim personal cu Dumnezeu care se bazează pe rugăciune și pe trăirea cuvântului divin se ajunge și la o spiritualitate comunitară care face ca prin credință să se poată avea o percepție mai profundă a misterului suferinței care caracterizează această perioadă a Postului Mare. Sfânta Fecioară Maria este cea care ne arată cum trebuie sa trăim alături de Isus. Pr. Attila a vorbit de 10 stațiuni din Sfânta Scriptură în care se vorbește clar despre Sfânta Fecioară.

Duminică, 21 martie, la Liturghia de la ora 11.00, părintele misionar ne-a făcut să devenim mai conștienți asupra păcatului din viața noastră, explicând fragmentul evanghelic din In 8,1-11, care vorbește despre femeia adulteră.

La Liturghia de încheiere, cuvântul cheie a fost cel de convertire, la care toți suntem chemați.

La finalul celebrării sfintei Liturghii, pr. Iosif Dorcu, paroh și decan de Iași, a mulțumit în numele întregii comunități părintelui Attila pentru dăruirea și zelul cu care a pregătit aceste zile de har și i-a oferit un cadou în semn de recunoștință. De asemenea, celebrarea s-a încheiat cu rugăciunile prescrise pentru a primi indulgența plenară cu ocazia acestor zile binecuvântate și cu o binecuvântare solemnă.

Aceste zile nu au luat sfârșit cu terminarea misiunilor, ci fiecare în parte și în comun, trebuie să continue aprofundarea vieții sale spirituale și a raportului cu Dumnezeu.

Seminarist Mihail Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 martie: Iași: Încheierea misiunilor populare


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat