Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Liceenii împreună la Calea sfintei cruci

În biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău s-au întâlnit pentru a-l urma pe Isus pe drumul crucii numeroși tineri catolici, dar și ortodocși, care învață în liceele băcăuane. Evenimentul s-a desfășurat joi, 11 martie 2010, începând cu ora 14.15, și i-a avut drept inițiatori pe profesorii de religie.

Inițiativa organizării unui asemenea eveniment a aparținut profesorilor de religie catolică: Ana Pavel, Tereza Herciu, Tereza Palcău, Teodora Cojan, Adina Cojocaru, Olaru Flaviana, Maricica Bejenaru, Lidia Mârza, Loredana Cojan, Cătălin Jenel Ciobanu, Liviu Ciuraru.

Au participat tineri de la liceele "Vasile Alecsandri", "Anghel Saligny", "Ion Ghica", "N.V. Karpen", "Vrânceanu", "I. Ferdinand", "H. Coandă", "M. Eminescu", "Ștefan cel Mare", Grupul Școlar "G. Antipa", Grupul Școlar "D. Mangeron", din Bacău.

Tinerii, prin cântece, rugăciuni, meditații au aprofundat misterul jertfei lui Cristos, a iubirii sale, pentru fiecare dintre ei. De asemenea, au arătat că știu să-și facă timp pentru Isus, pentru a fi un Simon din Cirene, Veronica sau femeile din Ierusalim.

Iată câteva dintre gândurile liceenilor care au participat la activitate:

"Am trecut ca de obicei joia pe la Isus care mă așteaptă la adorație ... m-am speriat când am văzut biserica plina de tineri". (Cristina)

"Am avut emoții deoarece am citit! Dar ... a fost frumos! Ar trebui să se facă mai des întâlniri cu toți liceenii catolici, să facem împreună diverse activități, să învățăm să ne mărturisim credința prin fapte, să creștem spiritual". (Eliza-Izabela, clasa a IX-a)

"Mi-a plăcut foarte mult! Și cu siguranță m-aș mai duce! Însă cel mai mult mi-au plăcut meditațiile de la fiecare stațiune... M-au făcut să aprofundez mai mult jertfa lui Cristos din iubire pentru mine". (Antonina, clasa a IX-a)

"Împreuna cu liceenii din Bacău am urmat drumul crucii lui Isus Euharistic. Am înțeles lecția iubirii lui Cristos, care prin Euharistie ne oferă continuu meritul suferințelor sale. Am înțeles că nu suntem singuri nici în bucurii nici în încercări: Cristos este mereu cu noi". (Alexandra, clasa a XII-a )

"Biserica plină de tineri mi-a dat sentimentul că fac parte dintr-o generație care știe să aleagă și să trăiască ceea ce este cu adevărat important în viață: pe Dumnezeu. Acest fapt mi-a dat elan pe moment la rugăciune și am rămas încredințată că suntem pe calea cea bună, dacă Cristos ne este călăuză în viață". (Simona, clasa a X-a)

"E prima dată când particip la Calea crucii în fața sfântului sacrament expus spre adorație. Mi s-a părut o formă specială de adorație, căci toate suferințele lui Isus le întâlnești în Euharistie. A fi alături de Isus în suferință înseamnă să înțelegi secretul iubirii sale infinite față de fiecare dintre noi". (Gabriela, clasa a XI-a)

"Credeam că numai în excursii sau la discotecă te poți simți în largul tău între tineri. Am trăit o experiență deosebită. Nimic nu poate fi atât de frumos ca atunci când împreună cu o mulțime de tineri te angajezi la rugăciune". (Mădălin, clasa a XI-a)

"Am meditat, ne-am rugat, am cântat. Am trăit clipe de mare încărcătură de credință. Când noi, tinerii, ne rugăm împreună, diavolul rămâne departe". (Laura, clasa a IX-a)

Pr. Petru Tamaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 martie: Bacău: Liceenii împreună la Calea sfintei cruci


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat