Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pustiana: Misiuni populare

În Parohia Pustiana s-au ținut misiuni populare, în perioada 11-14 martie 2010, un mijloc de trezire spirituală și de redescoperire a adevăratelor valori creștine, mijloc care trebuie sa ne călăuzească pașii și viața spre descoperirea infinitei iubiri a lui Dumnezeu. Predicile au fost ținute de pr. Alois Moraru, paroh al Parohiei "Fericitul Ieremia" din Roman. Sfânta Liturghia de încheiere a misiunilor a fost celebrată de PS Aurel Percă, care a oferit credincioșilor binecuvântarea specială pentru dobândirea indulgenței plenare. PS Aurel a mers la Pustiana însoțit de pr. Mihai Budău.

Tema acestor zile de misiuni a fost: "Depistarea și înlăturarea păcatelor din viața noastră".

În prima predică, părintele Alois Moraru ne-a vorbit despre conștientizarea faptului că suntem păcătoși și că trebuie să depunem un efort constant pentru a ne lupta cu înclinațiile rele, pentru a ajunge la sfințenie.

În ziua a doua, în cadrul celor două predici, s-a evaluat relația noastră cu Dumnezeu și am încercat să descoperim, împreună cu părintele predicator, principalele păcate care contravin iubirii față de Creatorul și Răscumpărătorul nostru.

Ziua a treia a constituit o evaluare a iubirii față de aproapele și depistarea sutelor de păcate pe care le săvârșesc oamenii în această direcție. S-au analizat principalele inconveniente care se întâlnesc într-o familie, precum și toate atentatele împotriva vieții fizice și spirituale, dar și contra bunurilor posedate de oameni.

În prima predică a zilei a patra, s-a abordat o temă sensibilă și provocatoare: necesitatea de a trăi o viață curată și eradicarea păcatelor care contravin invitației lui Cristos. "Fericiți cei cu inima curată, căci ei îl vor vedea pe Dumnezeu" (Mt 5,8).

Ultima predică s-a dezvoltat în jurul tematicii duminicii a patra din Postul Mare: în ciuda slăbiciunilor noastre, Dumnezeu ne iubește și ne iartă toate păcatele. Aceasta a fost și concluzia acestor zile de exerciții spirituale pentru întreaga comunitate.

Sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor, care a început la ora 17.00, cu parcurgerea drumului crucii, a fost celebrată de PS Aurel Percă. Excelența sa și-a exprimat bucuria de a fi prezent în mijlocul credincioșilor din Pustiana și a reiterat importanta acestor momente de har, care sunt misiunile populare, dar al lui Dumnezeu pentru întreaga comunitate, o adevărată ocazie de reînviere a vieții creștine. "În aceste zile - a continuat Preasfințitul - fiecare creștin a avut ocazia să răstignească omul cel vechi, cu patimile și păcatele sale, pentru a învia la o viață nouă în Cristos".

În încheiere, părintele paroh Augustin Benchea i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru iubirea milostivă ce a revărsat-o în aceste zile asupra credincioșilor din Pustiana. De asemenea, a mulțumit părintelui predicator, Alois Moraru, pentru cuvintele frumoase, rostite la fiecare predică tematică din cadrul acestor misiuni.

O mulțumire specială a adresat Preasfințitului Aurel Percă, care a binevoit să fie în mijlocul nostru la încheierea acestor zile de misiuni, și tuturor credincioșilor care au luat parte la aceste zile intense de dezintoxicare a sufletului, de tot ceea ce este răutate și păcat în el.

Răsplătește-i, Doamne, cu viața veșnică, pe toți cei care ne fac bine în numele tău!

Pr. Marius Sabău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-14 martie: Pustiana: Misiuni populare


 

lecturi: 79.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat