Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: De ziua mamei

Un frumos spectacol în cinstea mamelor a avut loc în biserica "Sf. Petru și Paul" din Bacău, luni, 8 martie 2010. În prezența părintelui decan Isidor Dâscă și a multor mame, copiii și tinerii au exprimat recunoștința lor prin câteva momente artistice de o mare frumusețe.

Ziua de 8 martie e una cu totul și cu totul specială, deoarece e ziua femeii, ziua mamei, a celei care colaborează cu Dumnezeu la darul vieții. De aceea, și copiii din Acțiunea Catolică din Parohia "Sf. Nicolae" Bacău, împreună cu animatorii lor, s-au gândit că ar putea colabora foarte frumos cu tinerii acționari pentru a le pregăti tuturor femeilor din parohie o minunată surpriză. Aceasta a putut fi dezvăluită luni seara, după Liturghia de la ora 18.00. Efortul depus nu a fost în zadar, copiii și tinerii reușind să-i emoționeze pe cei prezenți până la lacrimi... de bucurie!

Programul lor artistic a început cu două frumoase poezii recitate de cei mai mici dintre cei mici. A continuat apoi cu o pantomimă prin care "micii actori" au încercat să transmită tuturor un mesaj uitat probabil de mulți dintre noi și anume: Fiecare are nu numai o mamă, ci două - cea cerească și cea pământească - cărora uităm de cele mai multe ori să le mulțumim cum se cuvine! Să le mulțumim pentru că ne-au dat viață sacrificându-se pentru noi, pentru că ne-au crescut învățându-ne ceea ce e bine și rău și, nu în ultimul rând, pentru că ne-au ajutat să ajungem ceea ce suntem astăzi: oameni! Astfel, copiii și tinerii au scos în evidență importanța cuvântului "mulțumesc", care este uneori mai de folos decât orice cadou! În continuare, ei au intonat Mariei frumoasa poezie eminesciană "Răsai asupra mea" și au intonat câteva cântecele la fel de emoționante. În tot acest timp, ceilalți tineri și copii au împărțit în biserică flori și mărțișoare confecționate de ei cu multă muncă!

Seara s-a încheiat și cu un "La mulți ani" adresat nu doar mamelor, ci și părintelui Iosif Sescu care a împlinit frumoasa vârstă de 81 de ani.

Să sperăm că prin acest moment emoționant învăluit de o aură de melancolie am reușit să dobândim și iertarea pentru numeroasele greșeli prin care le-am supărat deseori pe mamele noastre. "Vreau s-aud din gura-ți sfântă că, măicuțo, m-ai iertat!"

Celina Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Bacău: De ziua mamei


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat