Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: PS Petru Gherghel din nou în vizită la "frați"

Duminică, 7 martie 2010, continuând vizita începută la "frați", PS Petru Gherghel, episcop de Iași s-a aflat din nou în mijlocul comunității românilor catolici din Roma.

La invitația făcută de pr. Isidor Iacovici a răspuns și PS Paolo De Nicolò, regent al Casei Pontificale, mai mulți preoți aflați la studii în Cetatea Eternă, ca și un mare număr de credincioși.

Prima comunitate în care PS Petru Gherghel a celebrat sfânta Liturghie a fost cea de la Ladispoli, după care a urmat comunitatea din Grotte Celoni-Casilina, încununând vizita sa cu sfânta Liturghie concelebrată în biserica "San Vitale", alături de PS Paolo De Nicolò.

Fiind în timpul sfânt al Postului Mare, în comunitatea din Grotte Celoni, PS Petru Gherghel a participat și la devoțiunea Calea sfintei cruci, devoțiune pe care românii catolici o îndrăgesc și la care participă într-un număr destul de mare.

"Convertiți-vă și credeți în evanghelie, am auzit la începutul Postului Mare, spunea Preasfințitul. Aici, departe de casă, mai ales aici, avem nevoie în fiecare moment de convertire. Meditând patima și moartea lui Isus, nu trebuie să ne oprim aici, ci gândul și speranța noastră trebuie să meargă mai departe, la duminica Învierii. Vă doresc încă de pe acum să vă bucurați de sărbătoarea Paștelui, de sărbătoarea învierii Domnului nostru Isus Cristos".

La sfânta Liturghie din biserica "San Vitale" PS Paolo De Nicolò s-a alăturat românilor prezenți, episcopului, preoților și credincioșilor.

La începutul predicii sale, episcopul De Nicolò și-a exprimat bucuria că a fost invitat să celebreze sfânta Liturghie împreună cu comunitatea română despre care Sfântul Părinte știe că este o comunitate vie, care participă activ la viața de credință a Bisericii și dă o puternică mărturie de credință.

"Am fost de atâtea ori în România, spunea Preasfințitul De Nicolò. Am fost la Iași, la sfințirea catedralei, la Piatra Neamț, la Bacău, la Roman și în multe sate și am văzut cât de profund trăiți credința și acasă... Văzându-vă atât de mulți la Liturghie și atât de activi, am impresia că sunteți neobosiți, că dumneavoastră nu obosiți niciodată.

În discuțiile mele cu Sfântul Părinte îl voi asigura mereu de credința și sprijinul vostru, al episcopilor și preoților voștri care vă înconjoară cu atâta iubire".

În încheiere, PS Petru Gherghel a mulțumit celor prezenți; episcopului Paolo De Nicolò, preoților și credincioșilor, invitându-i din nou să rămână fideli drumului crucii lui Cristos, drum care, deși trece prin cruce, ne conduce la înviere.

PS Paolo De Nicolò s-a născut la 24 ianuarie 1937, la Cattolica, Provincia Rimini - Italia. A fost hirotonit preot la 19 martie 1960. A fost numit regent al Prefecturii Casei Pontificale la 10 martie 1994 de către papa Ioan Paul al II-lea. A fost ridicat la demnitatea episcopală de către papa Benedict al XVI-lea și consacrat episcop de către cardinalul Tarcisio Bertone, la 12 iunie 2008.

Este fratele PS Mariano de Nicolò, episcop emerit de Rimini, și al PS Pier Giacomo De Nicolò, nunțiu apostolic emerit în statul Lichtenstein.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 martie: Roma: PS Petru Gherghel din nou în vizită la "frați"

* * *

Episcopul Petru Gherghel în vizită la frați


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat