Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Câmpulung Moldovenesc: Vizita PS Aurel Percă

PS Aurel Percă a vizitat comunitatea romano-catolică din Câmpulung Moldovenesc în ziua de duminică, 7 martie 2010.

Duminică, 7 martie 2010, comunitatea romano-catolică din Câmpulung Moldovenesc a trăit un adevărat moment de zidire sufletească.

Chiar dacă timpul liturgic al Postului Mare ne îndeamnă la o mai profundă interiorizare, răspunzând astfel chemării la convertire, chemare pe care Biserica o adresează fiecăruia dintre noi în parte, fără teama de a greși, putem spune că cea de-a treia duminică a Postului Paștelui a fost pentru noi o adevărată zi de sărbătoare.

Răspunzând invitației noastre, Preasfințitul Aurel Percă, episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, s-a unit în rugăciune cu noi, alegând ca în această duminică să fie prezent în mijlocul nostru.

Comunitatea l-a întâmpinat pe Preasfințitul în jurul orei 10.30 în fața bisericii parohiale din Câmpulung Moldovenesc urmând ca la ora 11.00, după programul stabilit, să începem celebrarea sfintei Liturghii.

La acest moment de sărbătoare au ținut să fie alături de noi, împreună cu Preasfințitul Aurel, părintele Ștefan Babiaș, decan de Bucovina, paroh al comunității romano-catolice din Suceava, părintele Cristian Diac, vicar al Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, părintele Ilie Veneciuc, parohul comunității greco-catolice din Câmpulung Moldovenesc, și părintele Francisc Simon, colaborator în pastorația comunității din Câmpulung. Comunitatea s-a bucurat și de prezența în mijlocul ei a domnului deputat Ghervazen Longher, reprezentantul minorității polone în Parlamentul României și președintele Uniunii Polonezilor din România.

În cadrul cuvântului de învățătură de după proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, Preasfințitul Aurel, care a prezidat această celebrare, a ținut să evidențieze urgența răspunsului la apelul de convertire pe care Biserica îl adresează în acest timp sfânt și bunătatea milostivă a lui Dumnezeu.

Recunoscători lui Dumnezeu care ne-a permis să ne adunăm la acest moment de sărbătoare, Preasfințitului Aurel, preoților concelebranți și tuturor celor care au fost alături de noi și au ajutat la buna desfășurare a evenimentului, invocăm harul și binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și mijlocirea Sfintei Fecioare asupra întregii noastre comunități.

Pr. Petru Bișog

*

Mai multe imagini de la acest eveniment au fost publicate pe situl comunității din Câmpulung Moldovenesc: http://parohiacampulung.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat