Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Etapă în proiectul Comenius la Alatri, în Italia

În perioada 2009-2011, în Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești se derulează proiectul Comenius cu denumirea "The far away so close", având drept tema principală integrarea studenților emigranți si imigranți în școlile din UE. În intervalul 14-21 martie 2010, a avut loc cea de-a doua reuniune de proiect, găzduită de "Instituto Instruzione Superiore S. Pertini" din Alatri, Italia.

Pe tot parcursul întâlnirii, activitățile organizate au avut drept obiectiv socializarea elevilor și încurajarea lor de a coopera în vederea îndeplinirii sarcinilor de lucru.

Reprezentanții școlii gazdă a avut bunăvoința de a ne prezenta instituția și sistemul lor de învățământ, împărtășindu-ne din experiența lor profesională. Pe parcursul șederii noastre școala gazdă a organizat mai multe activități de socializare: excursii, karaoke, joc de handbal și fotbal.

Una din cele mai mari provocări ale sistemelor educaționale din Europa și din lumea întreagă este integrarea elevilor migranți. Drept urmare, prof. Mirela Cataramă a susținut o lecție de limba engleză cu tema "I love shopping" având drept obiectiv integrarea elevilor din cele trei țări partenere. S-a pornit de la ideea ca relația profesor-elev reprezintă elementul cheie în orice activitate educațională care dorește să integreze cu succes elevii care provin din medii culturale diferite.

Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă relaxantă care a încurajat lucrul în echipă. Elevii au lucrat pe grupe formate din elevi italieni, polonezi și români, formând echipe pentru a îndeplini cu succes activitățile propuse. Succesul activității a constat în conștientizarea necesității de a colabora în vederea atingerii unor rezultate, depășindu-se barierele impuse de limbă și naționalitate.

În ultima zi a reuniuni s-au discutat produsele finale ce urmează a fi realizate pe parcursul proiectului, stabilindu-se totodată responsabilii pentru fiecare în parte. (vezi anexa)

Prof. Mirela Cataramă


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat