Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Cerc pedagogic

La Grădinița "Vincenzina Cusmano" din Piatra Neamț s-a desfășurat cercul pedagogic cu tema "Ce a fost, este și va fi pe pământ", în ziua de 16 martie 2010.

Denumirea activității ne prezintă semnificația acestei întâlniri: împărtășirea de experiențe în domeniul educației preșcolarilor, acordarea de sfaturi și îndrumări pedagogice în scopul de a îmbunătăți permanent procesul instructiv-educativ.

Activitatea cercului s-a desfășurat având ca suport de dezbatere activități cu conținut integrat prezentate de Cristina Herdeș - grupa pregătitoare si Oana Floricel - grupa mare, în grădinița sus menționată.

Mulțumim tuturor oaspeților care ne-au bucurat cu prezența lor, în special doamna prof. Carmen Nedelcu, expert pentru probleme preșcolare în cadrul Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli, și doamna institutor Cristina Ionescu, responsabila cercului pedagogic. Prezența lor a făcut ca derularea materialului pregătit să devină o ocazie de a sublinia aspecte pozitive (cu laudele de rigoare mai ales în privința decorării cu dibăcie și artă a grădiniței, spiritul de colaborare în echipă din partea personalului, spontaneitatea, pregătirea la nivel educativ și inocența copiilor care au reprezentat centrul discuțiilor și terenul de semănat pentru a înflori într-un viitor apropiat), precum și posibilitatea de a corecta inevitabilele greșeli umane ce s-au strecurat nu din neglijență sau lipsă de pregătire ci din cauza emoțiilor, dar care s-au transfigurat în șansa de a învăța de la doamnele educatoare cu o bogata si vastă experiență educativă, desfășurată la înălțimea chemării lor, cu dăruire și cu un ascuns dar autentic spirit de jertfă.

Programul cercului pedagogic a debutat cu întâlnirea de dimineață prin întâmpinarea doamnelor educatoare cu un simbol al primăverii (un buchet de trandafiri si un delicat matisor), urmând apoi un moment de introducere în activitatea propriu-zisă, prin comunicarea unor informații: prezentarea unor cursuri de calificare și perfecționare pentru educatori, prezența etc.

S-a continuat prin prezentarea celor două activități integrate "Ce ne învață legendele?", respectiv "Inimioare, inimioare" realizate prin prezentare video urmând ca după vizionare să se facă trecerea subtilă la discuții, pe baza activităților practice desfășurate.

S-au strecurat în cadrul discuțiilor și momente de destindere precum intonarea unui cântec de mama acompaniat de chitară, prezentarea unui referat cu titlul "activitatea integrată în învățământul preprimar" susținut de educatoarea Andreea Moisei, precum și stabilirea locului de desfășurare a cercului pedagogic pentru anul următor.

În concluzie, ziua de 16 martie 2010 a reprezentat pentru educatoarele din grădinița noastră o oportunitate de a aprofunda noblețea vocației de a modela sufletele copiilor, care este într-adevăr misiune, artă și mister.

Au consemnat educatoarele Grădiniței "Vincenzina Cusmano"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat