Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Misiuni populare

Săptămâna sfântă, pentru Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni, a început cu trei zile de misiuni populare, în perioada 29-31 martie 2010, organizate de părintele paroh Benone Butacu, în cadrul cărora predicator a fost părintele Cristian Blajuț, paroh de Galați.

Pentru o trăire cât mai intensă a sărbătorii Învierii Domnului, dar și pentru reînnoirea vieții spirituale a familiilor din Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși, părintele paroh împreună cu confrații săi au organizat trei zile de misiuni populare. Tema principală a misiunilor a fost familia creștină și situația ei de astăzi. Părintele Cristian, plecând de la importanța acestor zile de misiune, a trecut în revistă mai multe teme cum ar fi: mântuirea sufletului, păcatul de moarte, amânarea întoarcerii la Dumnezeu, cele patru pedepse ale păcatului, vorbind, apoi, despre familie în concret, luând ca exemplu Sfânta Familie de la Nazaret. "Biserica are nevoie de familii cu adevărat creștine, întemeiate după voința lui Dumnezeu, pe cuvântul său viu și adevărat, care nu poate fi schimbat de nici o lege omenească".

Părintele Cristian a evidențiat și alte aspecte legate de viața spirituală a creștinului, precum iubirea de dușmani, cuvântul lui Dumnezeu și statornicia în bine până la sfârșit, subliniind aspectul păcatului de necurăție sub nenumăratele sale aspecte care distruge planul lui Dumnezeu cu privire la sfânta căsătorie, beția, înjurătura, divorțul, scoțând în evidență necesitatea credinței pentru a deveni adevărați mărturisitori ai lui Dumnezeu în orice situație.

La începutul acestor misiuni, părintele a subliniat faptul că pe primul loc se află Dumnezeu, apoi comunitatea prezentă la misiuni și numai după aceea predicatorul care nu face altceva decât să transmită credincioșilor, ca o portavoce, cuvântul lui Dumnezeu, voința sa cu privire la familia creștină.

Participarea credincioșilor a fost numeroasă; au participat nu numai membrii comunității parohiale din Corni, ci și credincioși din Parohia "Sfântul Anton de Padova" din vale. În cadrul celor trei sfinte Liturghii ținute în fiecare din cele trei zile de misiuni, credincioșii au avut ocazii de spovezi la preoți invitați veniți din alte comunități, pentru ca hotărârile sfinte luate în aceste zile, precum și chemarea lui Cristos la convertire și trăirea evangheliei să nu rămână simple cuvinte, ci să poată fi trăite cu adevărat printr-o sfântă spovadă bună. În acest fel, îndreptând tot răul pricinuit prin păcatele noastre, aducem bucurie inimii lui Dumnezeu, dar și Maicii Preasfinte îndurerate, pe care păcatele noastre au îndurerat-o profund.

Încheierea sfintelor misiuni a avut loc în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.30, prezidată de PS Aurel Percă, alături fiind și părintele vicar-provincial Marius Vătămănelu, pr. paroh Andrei Ciobănică, precum și alți preoți. Părintele paroh Benone Butacu i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru iubirea milostivă ce a revărsat-o în aceste zile asupra credincioșilor din Huși. De asemenea, a mulțumit părintelui predicator Cristian Blăjuț, pentru cuvintele frumoase, rostite la fiecare predică-tematică din cadrul acestor misiuni. O mulțumire specială a adresat Preasfințitului Aurel Percă, care a binevoit să fie prezent la încheierea acestor zile de misiuni, și tuturor credincioșilor care au luat parte la aceste zile intense de misiuni.

Domnul să răsplătească tot efortul și toată strădania părintelui misionar, căruia îi suntem profund recunoscători, și să dăruiască o rodnicie cât mai mare acestor zile de har comunității din Huși, astfel încât cei rătăciți să fie readuși pe calea binelui, iar ceilalți creștini să rămână statornici în credință până la întâlnirea cu Domnul cel înviat. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu și Maica sa preasfântă!

A consemnat fr. Alexandru Olaru,
în numele fraților franciscani
din Comunitatea "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" Huși

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29-31 martie: Huși: Misiuni populare


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat