Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Papa Ioan Paul al II-lea - un model pentru tineri

Marți, 30 martie 2010, la ora 12.00, elevii Liceului Teoretic "Vasile Alecsandri" din Săbăoani au comemorat cinci ani de la moartea papei Ioan Paul al II-lea.

Dacă suntem puși în situația în care trebuie să ne alegem un model în viață la cine ne-am gândi? O propunere ar fi să ne ghidăm după imaginea și amintirea unui om sincer, un om adevărat care a iubit oamenii. În urmă cu cinci ani, în cea de-a doua zi a lunii aprilie, care anul acesta coincide cu Vinerea Sfântă, tot pământul a fost cuprins de o durere adâncă: s-a stins o stea, o stea ce radia iubire, radia lumina divina, îl radia pe Cristos. E vorba de papa Ioan Paul al II-lea.

Biografia și activitatea lui Karol Wojtyla a fost prezentată de către prof. Genoveva Antoci, care ne-a prezentat un rezumat din lucrarea pentru obținerea gradului didactic I, intitulată Întoarcerea "ad principium" în Tripticul Roman al papei Ioan Paul al II-lea. Într-adevăr, noi, tinerii, suntem ușor influențați de schimbările culturale și sociale, de problema globalizării care ne duc într-o lume a dezamăgirii, a așteptării și chiar a angoasei și a marginalizării. Aceste lucruri ne dezorientează în alegerea și ordonarea scării de valori, în alegerea și îmbrățișarea unui model de viață.

Activitatea desfășurată în cadrul Centrului de Documentare și Informare din Săbăoani a avut drept scop prezentarea vieții și personalității lui Karol Wojtyla ca fiind un model de urmat pentru tineri, dar și legătura care trebuie să existe între educație și viață, așa cum spune și proverbul latin "Non scholae, sed vitae discimus". E bine ca noi, tinerii, să învățăm de la suveranul pontif de pioasă amintire că elementul primordial spre care trebuie să ne îndreptăm este Iubirea, Cristos Înviat. Astfel, putem înțelege că alături de Dumnezeu vom reuși să devenim vlăstare vii în structura societății și a Bisericii. Aceste lucruri le putem dobândi îmbinând trei mari lucruri: inteligența cognitivă, inteligența emoțională și, în special, credința. Papa Ioan Paul al II-lea a fost o dovadă vie a acestei îmbinări armonioase pe care, dacă am accepta-o ca fiind o parte din noi, cu siguranța că vom ajunge la desăvârșire.

Mihaela Țarină


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat