Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Olimpiada de religie și "missio canonica"

Două evenimente au marcat în ultima decadă a lunii martie învățământul religios din județul Bacău: etapa județeană a Olimpiadei de religie pentru clasele V-XII, desfășurată sâmbătă, 20 martie 2010, la Colegiul Național Catolic "Sf. Iosif", în conformitate cu regulamentul Ministerului Educației, și examenul de "missio canonica", la 26 martie 2010, pentru cei care vor preda religia romano-catolică în școli.

Sâmbătă, 20 martie, la Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău a avut loc Olimpiada la religie romano-catolică, etapa județeană, pentru clasele V-XII. Anul acesta evenimentul a adunat un număr de 290 de elevi din tot județul, care, entuziaști, s-au prezentat pentru a-și testa cunoștințele în vederea accederii la etapa interjudețeană (clasele V-VIII) și etapa națională (clasele IX-XII).

Munca deopotrivă a elevilor, profesorilor, familiilor, dar și a preoților din comunitățile din care provin elevii, a fost concretizată prin obținerea unor rezultate deosebite: 34 note între 9,50 și 10,00; 30 note între 9,00 și 9,49; 33 note între 8,50 și 8,99; 36 note între 8,00 și 8,49.

La etapa interjudețeană (pe toată Moldova) care va avea loc la Școala "Alexandru Ioan Cuza" din Bacău la 17 aprilie 2010, pentru clasele V-VIII, vor participa elevii care au obținut nota peste 9.00. Din județul Bacău s-au calificat mai departe 48 de elevi: 19 - a V-a, 11 - clasa a VI-a, 8 - clasa a VII-a, 10 - clasa a VIII-a.

La etapa națională, care va avea loc în perioada 7-10 aprilie la Oradea, județul Bacău va fi reprezentat de către cei care s-au situat pe locul I la fiecare nivel, cuprinzând clasele IX-XII:

  • clasa a IX-a: Clara Socaciu, C.N. "Gr. Moisil", Onești;

  • clasa a X-a: Bianca Olaru, C.N. "Gr. Moisil", Onești;

  • clasa a XI-a: Carina-Elenora Ghercă, C.N. "Sf. Iosif" Bacău;

  • clasa a XII-a: Mariana Claudia Ciuraru, C.E. "I. Ghica", Bacău.

La Decanatul de Bacău a avut loc vineri, 26 martie 2010, ședința profesorilor de religie din zona Bacău, în cadrul căreia s-a analizat activitatea învățământului școlar primar, gimnazial și liceal pentru anul școlar 2009-2010. A avut loc și acordarea binecuvântării și conferirea "missio canonica".

Au participat pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, pr. Petru-Sebastian Tamaș, inspector școlar pentru zona Bacău, și 30 de profesori de religie ce activează în parohiile învecinate.

După momentul de rugăciune, pr. Iosif Bisoc a transmis profesorilor din zona Bacău binecuvântarea Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, și a Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și mulțumiri pentru întreaga activitate didactică, pedagogică, curriculară și extracurriculară, desfășurată în anul școlar 2009-2010. Le-au fost apreciate efortul și implicarea cu devotament, dăruire, disponibilitate în activitățile desfășurate pentru un cât mai bun demers al procesului instructiv-educativ religios, concretizate în diferite proiecte culturale, caritative, de voluntariat, sociale, cu impact local, județean, național sau internațional.

Redacția Biserica și viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 și 26 martie: Bacău: Olimpiada de religie și "missio canonica"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat