Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Izvoare: Calea crucii în ACT

În această perioadă a Postului Mare Dumnezeu ne-a chemat să fim mai aproape de el, de aproapele, dar, duminică, 28 martie, în Duminica Floriilor și în ziua în care se celebrează Ziua Mondială a Tineretului la nivel parohial, el ne-a chemat la capela din Izvoare pe noi, tinerii din cadrul Acțiunii Catolice, zona Roman, să parcurgem un drum împreună, Calea sfintei cruci.

Au fost prezenți mai ales tinerii din Acțiunea Catolică din zona Roman, dar, de asemenea, și preoții din parohii, care ne-au însoțit, persoane consacrate, copii și adulți.

Momentul de rugăciune, Un drum parcurs împreună, o readaptare după gânduri aparținând ep. Tonino Bello, a fost condus de pr. Iulian Roca, asistent spiritual ACT, zona Roman, care, la început, ne-a invitat pe noi, tinerii, să conștientizăm mai mult prezența noastră în acel loc, pentru a ne înțelege mai bine pe noi, în sensul unei cunoașteri personale a identității de creștin, pentru a înțelege mai bine actul nostru de profundă comuniune spirituală cu Dumnezeu, pentru a ne înțelege mai bine parcurgând acest drum împreună...

Dumnezeu ne-a chemat să ne unim cu el prin jertfă, sacrificiu, rugăciune. Pentru aceasta, am pregătit împreună celebrarea Căii sfintei cruci, iar pe parcursul a două zile am făcut curățenie și am renovat locul pentru ca Isus să fie între noi așa cum se cuvine.

Parcurgând cele 14 stațiuni am fost biciuiți, umiliți și răstigniți spiritual împreună cu Cristos, suferința și moartea lui devenind și a noastră.

Simțind acestea ne-am dat seama că trebuie să trăim alături de Domnul, că viețile noastre fără el sunt pustii, că unindu-ne unica noastră aripă cu a lui putem zbura cu adevărat spre mântuire, spre el, spre paradis. Astfel, ne putem da seama că trebuie să continuăm drumul mână în mână cu Mântuitorul, pentru că asemenea lui să înviem și să ajungem fericiți în viața cea veșnică, parcurgând acest drum împreună cu el prin frații noștri.
 

Bianca Balint


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat