Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (NT): Reînnoirea voturilor în familia religioasă SCMP

Trei tinere surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au spus da-ul lor lui Cristos prin profesiunea simplă a sfaturilor evanghelice în cadrul unei sfinte Liturghii care a fost celebrată de PS Aurel Percă, joi, 25 martie 2010, în sărbătoarea "Buna-Vestire", la ora 11.00, în capela părinților verbiți din Traian (NT).

Surorile Adriana Budău din Stufu, Anca-Mihaela Ciobănică din Răducăneni și Mihaela Imbrea din Nicorești au reînnoit voturile pentru un an, pentru acest moment surorile fiind pregătite prin exercițiile spirituale care erau ținute de către pr. Alberto Marson, SDV, la Casa de Reculegere din Traian în perioada 22-26 martie 2010. Tema acestor exerciții spirituale a fost "Preoția poporului lui Dumnezeu", urmând motoul "Îmi veți fi împărăție preoțească și neam sfânt" (Ex 19,6).

La ceremonia profesiunii religioase au fost prezenți PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, pr. Alois Fechet, responsabil cu viața consacrată în Dieceza de Iași, pr. predicator Alberto Marson, SDV, sr. Lenuța Băcăoanu, superioara generală a Institutului "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", alți trei preoți și surorile care participau la exercițiile spirituale.

Preasfințitul Aurel, vorbind despre evenimentul Bunei-vestiri, despre modul cum a răspuns sfânta Fecioară chemării lui Dumnezeu, a amintit că fiecare dintre noi am avut o bună-vestire. Apoi, Excelența sa le-a îndemnat pe surori să descopere care este rolul lor în istoria mântuirii, iar după ce i-a asigurat pe toți cei prezenți că fiecare are locul lui în ea, Preasfințitul a spus că "Votul este în mâinile lui Dumnezeu, misiunea noastră este de a transmite că Dumnezeu este iubire și ne vrea pe toți să fim fericiți". În încheierea cuvântului de învățătură, Preasfințitul Aurel i-a îndemnat pe toți cei prezenți, în mod deosebit pe cele trei surori care își reînnoiau voturile, să se apropie de sfânta Fecioară pentru a se oglindi în ea.

La încheierea celebrării sfintei Liturghii, surorile care au făcut profesiunea au cântat "Magnificat" ca mulțumire pentru darul primit.

A fost o sărbătoare frumoasă în care și-au reamintit cu toții de chemarea proprie și faptul că în continuare Dumnezeu cheamă persoane care să-l urmeze mai îndeaproape, iar Dumnezeu are nevoie de răspunsul nostru care să fie un "Da" cât mai ferm în urmarea sa, asemenea sfintei Fecioare Maria.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 martie: Traian (NT): Reînnoirea voturilor în familia religioasă SCMP


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat