Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești: Misiuni populare

Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Horgești găzduiește misiuni populare, în perioada 25-28 martie 2010, avându-l predicator pe pr. Petru Vernica.

Misiunile sunt momente de har care vin în ajutorul oamenilor, în creșterea spirituală. Parohia Romano-Catolică din Horgești beneficiază de astfel de haruri în această perioadă în care pr. Petru Vernica, însoțit de alți preoți, vorbește despre criza spirituală care a pătruns în familie.

Aceste misiuni sunt o pregătire mai profundă pentru întâmpinarea Solemnității Învierii Domnului nostru Isus Cristos.

Ultimele misiuni au fost în urmă cu cinci ani, în 2005, și comunitatea din Horgești în frunte cu părintele paroh Emil Lucaci a simțit nevoia unei noi revizuiri mai profunde a vieții spirituale, iar acest lucru se realizează cel mai bine prin organizarea unor "exerciții spirituale".

Motivația acestor misiuni populare este căutarea revigorării vieții spirituale în momentele de criză, căutarea unui răspuns la problemele care lovesc familia, situația tinerilor, care se îndepărtează tot mai mult de Biserică. Aceste misiuni sunt și un răspuns la cererea comunității de a trăi asemenea momente binecuvântate.

Tematicile care însoțesc aceste zile sunt cele legate de păcatul de moarte care este "lepra sufletului", meditarea asupra lucrurilor de pe urmă - moartea. "Familia în criză" cu două meditații: Cuvânt către tată și către mamă, cu rolul fiecăruia în familie în educația copiilor. O altă problemă actuală este înțelegerea iubirii și a iertării în contextul familial și comunitar.

În încheiere părintele predicator va vorbi despre importanța sfintei Liturghii și legătura strânsă care trebuie să existe între familia creștină și participarea la viața Bisericii.

Prin aceste misiuni populare se dorește o creștere spirituală care să ducă la o conștientizare a vieții spirituale care să după la o participare mai intensă la Liturghia duminicală, la sacramente, la apropierea tinerilor de Biserică și la o implicare mai concretă în viața comunității.

Invocăm ajutorul lui Dumnezeu pentru o convertire mai concretă, pentru realizarea celor propuse pentru a avea sărbători cu o trăire mai intensă a vieții spirituale.

Seminarist Mihail Cojan


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat