Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna martie

Un instantaneu de la vizita ad limina a episcopilor din România la Sfântul Părinte la Vatican ne întâmpină pe prima pagină a revistei "Lumina Creștinului" din numărul 3(243) al celui de-al XXI-lea an, împreună cu mesajul adresat episcopilor prezenți "Duceți preoților, călugărilor, călugărițelor, tuturor credincioșilor din România și din Republica Moldova salutările și încurajarea mea, asigurându-i de afecțiunea și rugăciunea mea".

Seria dedicată "Apostolului neamurilor" este continuată la pagina 2 ajunsă la numărul XXXI, după care urmează mesajul terezian cu tema "Iubirea, mijloc de desăvârșire" oferit de părintele Anton Despinescu.

La paginile 3-4 este prezentată "Vizita ad limina a episcopilor români" primiți de Sfântul Părinte. Această vizită se face odată la cinci ani de fiecare episcop diecezan din Biserica Catolică pentru a prezenta situația din Biserica particulară în care păstorește.

Pagina 5 ne vorbește de frumoasa experiență a studenților seminariști din Iași, prezenți la audiența papei de miercuri, 10 februarie.

Părintele Iosif Dorcu ne prezintă situația de la întâlnirea națională a preoților la Iași care a avut loc în perioada 8-11 februarie la Institutul teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași.

"Totul este har" ne spune PS Domenico Cancian într-un interviu acordat părintelui Cornel Cadar, prezent la întâlnirea națională a preoților, la Iași, pe care îl puteți găsi la paginile 7-8.

Pagina 9 ne oferă câteva reflecții despre "imaginea catolicilor moldoveni" făcute de pr. Felix Măriuț, prezent la Budapesta, care prezintă situația ceangăilor din România. La aceeași pagină găsiți și vizita PS Petru Gherghel, episcop de Iași, care a răspuns pozitiv la invitația făcută de ES Péter Erdő, primat al Ungariei, de a merge la Budapesta și care a vizitat comunitatea românilor de aici.

Pagina 10 realizată de pr. Emanuel Imbrea și de pr. Laurențiu Dăncuță ne oferă câteva momente de reflecție pentru perioada Postului Mare.

La pagina 11 se găsește figura părintelui Ioan Pârțac ilustrată de dr. Dănuț Doboș.

"Pași spre beatificare" este titlul de la pagina 12, realizat de pr. Isidor Iacovici urmat de "Proces de canonizare" care ne vorbesc de itinerarul beatificării PS Anton Durcovici.

La pagina 13 sunt redate câteva impresii de la întâlnirea națională a preoților de la Iași.

Părintele Felician Tiba ne vorbește despre "Durerea din șold" la pagina 14.

Istorioara "Prizonierul corsarului" continuă și în acest număr al revistei la pagina 15, urmată la pagina 16 de părerile copiilor despre sfântul Iosif.

"Școala - pistă de lansare spre viitor" a pr. Felix Roca ocupă pagina 17, după care tot el ne vorbește la paginile 18-19 despre "Coresponsabili în misiunea Bisericii", după care pr. Cristian Chinez încheie pagina 19 cu anumite "Învățături și deprinderi" pe ultima coloană.

La pagina 20 pr. Claudiu Iștoc răspunde la întrebarea "Cum pot fi ajutate misiunile?".

Paginile 21-23, sub genericul "Știri", cuprind informații despre evenimentele petrecute în lume și în Dieceza de Iași.

Dr. Lucia Amza realizează pagina 24, dedicată apărării vieții, vorbind despre "Oboseala Cronică".

"Poșta redacției", "Noutăți editoriale", concursul "Citești și câștigi", taloanele de abonament la publicațiile propuse de Editura "Presa Bună", rebusul "Preot în veac", și alte jocuri sunt ultimele pagini ale acestei reviste (25-27).

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimente mai importante din lunile ianuarie și februarie.

Mihail Cojan


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat