Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: A XVI-a Zi a lui Baden Powell

Două evenimente au organizat cercetașii din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" din Parohia Pildești pentru a sărbători cum se cuvine a 153-a aniversare de la nașterea lui Robert Baden Powell (Londra, 22 februarie 1857), lord englez și mare educator, care în anul 1907 a pus baza la cea mai mare mișcare educativă din lume: cercetășia - scout-ul- , care actualmente are 28 de milioane de membri și peste 300 de milioane de foști membri care trăiesc în lumea de azi după principiile lui. Toți fac parte din OMMS (Organizația Mondială a Mișcării Scout) cu sediul la Geneva.

Un "stagiu de formare în cercetășie" pentru părinți a avut loc la Pildești, în zilele de 13 și 14 februarie 2010. Cursul a fost dirijat de Adrian Secal și Mihaela Ciobanu, membri ai Consiliului Director și formatori din cadrul ONCR (Organizația Națională Cercetașii României).

Timp de două zile părinții care au copii în centrul cercetășilor de la Pildești, au fost introduși în metoda scout și secretele ei.

O mamă prezenta la stagiu ai cărei copii sunt cercetași spunea: "Acum știu ce înseamnă a fi scout-iști, și cât de bine face copiilor noștri această mișcare. Merită să îi încurajăm să continue această formare și noi să ne implicăm mai mult în activitățile lor". Unul dintre liderii adulți, prezent și el la stagiu, a văzut cu câtă receptivitate, creativitate și veselie au participat în fiecare clipă toți părinții, care la urmă au primit diploma care acreditează pregătirea lor în cercetășie .

Mulțumim conducerii liceului "La Salle" din Pildești pentru căldura și generozitatea cu care a găzduit participanții acestui stagiu, precum și liderilor și exploratorilor care au asigurat masa.

Al doilea eveniment, "Ziua Amintirii" lui B.P. a avut loc duminică, 21 februarie 2010. Copiii s-au pregătit timp de o săptămâna. Momentul principal al celebrării a fost depunerea promisiunii a 33 de noi cercetași din toate ramurile: lupișori, temerari, exploratori și lideri. Ceremonia a aut loc în cadrul unei Sfintei Liturghii solemne, prezidată de pr. Iulian Farțade, vicar al bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești.

La ora 11 s-a desfășurat un program cultural-artistic organizat de liderii cercetași, care a avut loc la sala de conferințe al liceului "La Salle.

Felicităm pe toți copii și tinerii care au luat angajamentul, prin depunerea promisiunii, de a "lăsa lumea aceasta puțin mai buna decât au găsit-o", cum ne spune cercetașilor fondatorul nostru Robert Baden Powell.
 
 
 
 

Liderii din C. L. "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat